2024. május 23., 10:09

A KÓPÉ Úszó- és Vízilabda Sportegyesület a V8 Uszoda és Szabadidőközponttal közösen kidolgozott pályázatával az OTP pályázatán 52 millió forint támogatást nyert a Magyar Vízilabda Szövetség egyetértésével. A Kópé Uvse vállalta, hogy a támogatást az uszoda fejlesztésére fordítja. A felújítások nyáron befejeződnek, a munkálatok ideje alatt a V8 Uszoda és wellness folyamatosan nyitva tart.

Az uszoda a kezdetek óta, immár tizennégy éve helyet ad a vízilabda sportegyesületeknek, szinkronúszóknak, úszóknak edzések és mérkőzések lebonyolítására és úszásoktatásra, továbbá az iskolai-óvodai úszás foglalkozásoknak, valamint lakossági szabadidős úszásnak.

A Kópé Uvse sportegyesülettel hosszú idő óta szoros az együttműködés. A közös gondolkodás eredménye, az uszoda általános felújítási és korszerűsítési programjának kidolgozása. V8 Uszoda korszerűsítési programja a vízilabdasport biztonságát, az edzések, oktatások és mérkőzések, valamint a szabadidős úszás biztosítását és komfortjának növelését szolgálja. A halaszthatatlan fejlesztést a létesítmény működésképessége, a folyamatos üzemeltetés, valamint a balesetvédelmi és biztonsági előírásoknak való megfelelés teszi szükségessé.

A most kezdődő felújítás során megújul a tűzjelző rendszer, korszerűsítik a világítástechnikát az energiatakarékosság, valamint a nagyobb fényerő biztosítása érdekében. Korszerű, energiatakarékos berendezésekre cserélik a klímát, a vízforgató és a légtechnikai rendszert.

Az önkormányzat és a V8 uszoda vezetése már 2020-ban elindította a létesítmény energetikai felmérését, amelynek alapján elkészült az általános és energetikai felújítási, korszerűsítési program. Az energetikai korszerűsítés felgyorsítását egyre égetőbbé teszi az energiaárak kiszámíthatatlan alakulása, ebben fontos lépés a most induló fejlesztés is. A felújítást a kivitelező Axbau Kft. nyáron befejezi.

A munkálatok ideje alatt a V8 Uszoda és wellness folyamatosan nyitva tart, várja továbbra is az egyesületeket és a lakosságot.