Koncerttel zárult a zenekari tábor – www.szentendre.hu
2017. július 17., 17:23

Az MH Altiszti Akadémián tartott zenekari tábor utolsó napján nagysikerű koncertet adott a táborozó fiatalokból alakult fúvószenekar.

A táborlakókról Czifra Gergely zászlós, az akadémia zenekarának szólamvezetője és a Honvédelmi tábor vezetője elmondta, többségük a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendéke, és az iskola ifjúsági fúvós zenekarának a tagja, tehát nem volt teljesen ismeretlen az együtt zenélés. Ugyanakkor a Görgey laktanyában eltöltött egy hét alatt a táborozóknak lehetőségük nyílt bepillantást nyerni a katonaéletbe, hiszen a zenekari próbákon túl a alaki foglalkozásokon tanulták meg a szakalaki fogásokat és a sport mellett a harcászat és a közelharc fortélyaiba is betekintést nyertek.

Az alakulat színháztermében tartott koncerten olyan modern pop slágerek csendültek fel, mint Pink és Bon Jovi slágerei, de a Jégvarázs című animációs film betétdala is elhangzott. A műsort színesítette, hogy a Welldance Sporttánc Egyesület mazsorett-csoportja is több darabnál közreműködött.

A zenekari táborban alakult fúvós együttes a hétvégén csatlakozott a Szentendre Helyőrség Zenekar immár hagyományos térzenéjéhez a város főterén.

 

Szöveg és fotó: Duruczné T. Dóra fhdgy.