2023. április 12., 18:57
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Minden korosztályhoz szól az új magyar animációs film, a Kojot négy lelke, amely érett módon hívja fel a figyelmet a környezetszennyezés és klímaváltozás veszélyeire. A közönségtalálkozó vendége lesz Gauder Áron rendező, forgatókönyvíró.

Időpont: április 14. (péntek), 18 óra
Helyszín: P’Art Mozi / Bódy terem (Duna korzó 25.)

Jegyvásárlás>>>

„Amíg a fű zöld és az ég kék – mondták az indiánok, és az örökkévalóságot értették alatta.
Nem gondolták, hogy egyszer ez is veszélybe kerülhet. A föld még tűr, de ereje egyre fogyatkozik. Megmenteni a környezetünket csak együtt tudjuk.”
A Kojot négy lelke című új, magyar animációs film az indiánok teremtésének mítoszán keresztül az egész emberiség előtt álló kihívásokra hívja fel a figyelmet és felteszi a kérdést, hogy vajon sikerül-e mindannyiunknak megtalálnunk a helyünket az élet nagy körforgásában addig, amíg nem késő. Rávilágít a jelenkori fogyasztói kultúránk sötét, véráztatta gyökereire, amelyek nemcsak meghatározzák, de alapvetően mozgatják ma is társadalmunkat. A film figyelmeztet, hogy az ember esendő teremtmény, aki felelősséggel tartozik a többi teremtmény iránt is. Nem fogyaszthat korlátlanul, vágyait kordában kell tartani, mert ha nem így cselekszik, a teremtett világ elpusztul.
A film alapjául szolgáló indián népmeséket Cseh Tamás fordította, a forgatókönyvet Gauder Áron és Bereményi Géza közösen jegyzik.