2022. szeptember 15., 16:55
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Láthatáron Csoport legújabb, Kenyértörés című előadása a szolidaritás és a háború viszonyát vizsgálja. A tandráma szeptember 23-i megtekintésére tanároknak és diákoknak lehetőségük van 50%-os kedvezménnyel jegyet váltani.

A Szentendrei Teátrum szervezésében előadott Kenyértörés című darab egy, a perzsa hódítás alatt élő kis hellén család történetén keresztül szembesíti a nézőt a háború és a szolidaritás kérdéseivel: Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottért való kiállás? És az, aki a másikért való kiállással saját közösségét sodorja veszélybe? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csöndben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csöndben kell maradni?

Időpont: 2022. szeptember 23. (péntek), 19:00
Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (Pátriárka utca 7.)

Író-rendező: Fábián Péter
Látvány: Zubor Kata

Szereplők:
Anya, özvegy pékné – Feuer Yvette
Lány, péksegéd – Háda Fruzsina / Varga Orsolya
Fiú, kereskedő – Csányi Dávid
Népgyűlés – a nézők

Jegyek: 3000 Ft

A szeptember 23-i előadásra tanároknak és diákoknak lehetőségük van 50%-os kedvezménnyel, 1500 Ft-ért jegyet vásárolni. A vásárlásnál ezt a jegytípust a darabszám megadása után, a kosároldalon, a lenyíló menüben tudják kiválasztani. A szervezők a jogosultságot a helyszínen ellenőrzik.

Borítókép: Láthatáron csoport Facebook oldala