2023. november 2., 22:02
Az iskolai őszi szünetre időzítette a kivitelező a Kálvária úton a Barcsay Jenő Általános Iskola előtti járdaszakasz felújítását. Várhatóan a szünet végére befejezik a járda- és a szegélyépítés kivitelezési munkáit.

A tervek szerinti ütemezésnek megfelelően halad a Kálvária út felújítása. A kivitelező először a rossz állapotban lévő járdaszakaszokkal kezdte a munkát, a Radnóti, illetve a Damjanich és a Hamvas Béla utca közötti járdának mintegy 50 százaléka kapott, illetve kap új burkolatot és szegélyezést.

A V8 uszoda előtt és mellett – a Fehérvíz utcai sarkon – a gyalogátkelő kivitelezése folyik, a járdaszakaszok átalakításával és akadálymentesítésével.

Az útpálya felújításának megkezdése november végén várható, amit a tervek szerint szintén a Radnóti/Damjanich utca felől kezdenek. A felújítás szakaszos félpályás útlezárással jár majd.

 

A járdaépítéssel járó útszűkület, a gyalogosátkelő építési munkái, majd a november végén kezdődő útpálya-felújítás a csúcsforgalom idején torlódást, menetidő- növekedést okoz.

  • Ezért kérjük, hogy az útépítők, a többi közlekedő biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek az éppen munka alatt lévő útszakaszokon.
  • A gépkocsival közlekedők – ha tehetik – kerüljék el az építés miatt leszűkült útszakaszokat.
  • Az iskolás gyerekeknek szervezzenek telekocsis szállítást, vagy ha jó idő van, válasszák a gyalogos vagy a kerékpáros közlekedést.