2013. március 13., 06:05
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Március 17. vasárnap, 19:00, Pest Megyei Könyvtár színházterme (Pátriárka u. 7.)
KALAUZ  JUTKA

Zenés „pitypalatty”

Zenei utazás az ötvenes évek világába a Jászai-díjas Egri Mártával, aki ezúttal nemcsak prózai, hanem zenei  tehetségét is megmutatja. Az előadást a zenés előadások mestere, Böhm György állította színpadra, aki szerint az előadás műfaja valahol a színház és a koncert között fogalmazható meg.
Az est folyamán olyan örökzöld dalok  hangzanak el, mint az Azt álmodtam ma éjjel, a Zúgnak a traktorok, Egy boldog nyár Budapesten, Gyere, ülj kedves mellém, Egy dunaparti csónakházban,  Munka után, estefelé, Troli-trolibusz és így tovább, az 1950-es évek legnagyobb slágerei. És aki ezeket előadja nem más, mint Kalauz Jutka. Ő imádja a munkáját, a kartársait, az életet, itt és most!
Reggel van, Jutka felkel. És elkezdődik egy átlagos nap. Hősnőnk rengeteg új dolgot tud meg a világról ezen a napon is. Megtudja, ki rejtegetett cukrot, hogyan vásároljon cipőt, mit hallgasson aznap a rádióban, lehet-e mandarint termeszteni Magyarországon, hogy hol van Tóth Anikó három galambja, és hogy miért és hová tűnik el hirtelen néhány ismerőse!
Jutka nem szomorú, ő mindent megért, olyannak fogadja el az életet, amilyen. Most ez van, ő továbbra is jókedvű, életvidám. És nem adja fel, nem éli meg tragédiaként a világot, hanem énekel, már csak azért is, mert ez nem komoly színdarab, hanem „csak” egy zenés este Egri Mártával, azaz Kalauz Jutkával!
Az előadást március 5-én mutatják be a Margit körúti Átrium Film-Színházban.

Szereplők:
Kalauz Jutka: EGRI MÁRTA és a zenekar
Szerkesztette és rendezte: Bőhm György
Zenei vezető: Gátos István és Heilig Gábor
Zenei szerkesztő: Nemlaha György
Látvány: Menzel Róbert
Jelmez: Kemenesi Tünde
Grafika: Csáfordi László
Produkciós vezető: Ranschburg Edit

Belépőjegy: 1500 Ft