2017. január 8., 12:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Önkormányzata is csatlakozik a „Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” kezdeményezéshez, melynek keretében kabátokat lehet adományozni rászorulók számára.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester Facebook oldalán jelentette be vasárnap reggel, hogy Szentendre Város Önkormányzata is csatlakozik a Budapesten útjára indított”Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” kezdeményezéshez.

Az akció lényege, hogy kabátot lehet felajánlani rászorulók számára, amelyeket a Városházára előtt kihelyezett állványra lehet tenni. Aki úgy érzi, hogy szüksége lehet meleg holmira az ingyenesen, szabadon elviheti az ott elhelyezett holmikat. A ruhaállvány január 8-án 8 órától lesz kihelyezve a Városháza bejárata elé, és a hivatal nyitvatartási idejében(reggel 8-tól este 7-ig) lehet a kabátokat kihelyezni, illetve elvinni.

A polgármester kéri, hogy akinek van otthon feleslegessé vált kabátja, ajánlja fel azoknak, akiknek akár életmentő is lehet a meleg holmi.

Mint ismert, 5 éve nem volt ilyen hideg Magyarországon. Az OMSZ tájékoztatása szerint vasárnapra virradóra megdőlt az országos napi minimum hőmérsékleti rekord, a Pest megyei Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokig hűlt a levegő. Az előrejelzés szerint szerdáig nem fog enyhülni az időjárás.