Július 1-je Semmelweis nap és a köztisztviselők napja, ezért ezen a napon nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban és a Városi Ügyfélszolgálaton, az egészségügyi ellátásban pedig a hétvégén szokásos ügyeleti rend lép életbe. 

 

Július 1-je a közigazgatási szerveknél dolgozó köztisztviselők részére munkaszüneti nap, ezért a hivatalok – a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, járási és kerületi hivatalok, okmányirodák, polgármesteri hivatalok, a NAV, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények – csak ügyeletet tartanak, illetve zárva lesznek.

Július 1-jén, szerdán ünneplik az egészségügyi dolgozók a Semmelweis-napot is, ami számukra munkaszünet nap. Ekkor a betegellátás a hétvégén szokásos ügyeleti rend szerint alakul (háziorvosi illetve gyermekorvosi), és a gyógyszertárak közül is csak az ügyeletesek lesznek nyitva. Szentendrén ezúttal a Pismány Gyógyszertár (Fiastyúk u. 11., tel.: 26/505-779).

A Semmelweis napi ünnepség miatt a SZEI-ben 2015. június 30-án (kedden) a rendelések 12:30 – 14:00 óra között szünetelnek.

A sürgősségi ellátás a munkaszüneti napoknak megfelelően az ügyeleteken történik.