2023. április 25., 15:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szentendrei Gondozási Központ hűtő-fűtő klímaberendezésének támogatására jótékonysági vásárt szervez a Szentendrei Református Egyházközség. A tárgyi adományokat a vásárt megelőző napon, április 28-án, 15 és 20 óra között várják a Szentendrei Református Gimnáziumban.

A jótékonysági vásár időpontja: 2023. április 29. (szombat), 8-12-ig
Helyszín: Szentendrei Református Gimnázium (Áprily Lajos tér 3-5.)

Lantos Judit intézményvezető-helyettes kérdésünkre elmondta, hogy az időseket és rászorulókat ellátó Gondozási Központ konyhai dolgozói a meleg idő beálltával 40-50 Celsius fokban végzik munkájukat. Az intézmény konyha-tálaló helyiségében telepített nagy teljesítményű légkondicionáló berendezéssel szeretnék javítani az ott dolgozók munkakörülményeit. A kétfunkciós klímaberendezés telepítése az intézmény rezsiköltségeit is jelentősen csökkentené a fűtési idényben.

A cél megvalósulásának érdekében a Szentendrei Református Egyházközség jótékonysági vásárt rendez a Szentendrei Református Gimnáziumban április 29-én, szombaton 8 és 12 óra között.
A vásáron megmaradt tárgyakat az Üdvhadsereg segítségével Ukrajnába, a Kárpátaljára juttatja el a Szentendrei Református Egyházközség. A vásár sikeres lebonyolításához a közösség tárgyi felajánlásokat kér és vár, amelyeket április 28-án 15 órától 20 óráig fogadnak a gimnázium aulájában. Ezek lehetnek feleslegessé vált, de jó állapotban lévő, tiszta:

  • ruhaneműk (gyerek, női, férfi)
  • játékok, sporteszközök
  • konyhai és lakásfelszerelési tárgyak
  • csecsebecsék
  • táskák, cipők
  • könyvek

Támogatásukat köszönjük!