2023. december 5., 21:55

A barátságtalan időjárás ellenére sokan vettek részt a 2023. évi Mikulásfutáson december 2-án, szombaton. A hagyományos jótékonysági rendezvényen 220 kg tartós élelmiszer gyűlt össze nevezési díjként. Sokan hoztak állateledelt is az Árvácska Állatvédő Egyesület támogatására. Az adományokat a Családsegítő és a Karitász osztja szét a rászorulók között.

Szentendre Város Önkormányzata, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület és a Szentendrei Kulturális Központ szervezésében tartott Mikulásfutáson 137 futó regisztrált, a résztvevők reggeltől gyülekeztek a P’Art Mozi előtt. A futókat mintegy 40 fős segítő csapat sfogadta teával és zsíros kenyérrel.

A nyugdíjasklubok és az önkéntes munkát végző diákok segítségével 10 kg kenyeret kentek meg a résztvevőknek, a zsíros kenyérből a Családsegítő a Hajléktalanszállóra is vitt. A teát a Kinizsi Honvéd Sportegyesület biztosította.

A rajt és a cél hagyományosan a Fehérház épülete előtt volt, a mikuláskellékekkel érkező résztvevők közös bemelegítés után tették meg a távot. Köztük maga a Mikulás is megjelent. A képek megtekintéséhez kattintson a posztra:

Az összeadott mintegy 220 kg tartós élelmiszert a Szent Erzsébet Karitász és a Családsegítő Szolgálat juttatta el a rászorulóknak. Idén is gyűjtöttek a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek, az összegyűlt állateledel-adományt az ő gondozottjaik kapják.

Köszönet a résztvevőknek, a szervezőknek és a támogatóknak: a Szilágyi pékségnek a kenyerek felajánlásáért, a Lola cukrászdának a zsírosbödönökért és Gottlasz Zoltán csapatának az önkéntes segítő munkáért!