2023. április 25., 19:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Auroville – a fenntartható vízgazdálkodásról szóló díjnyertes dokumentumfilm első nyilvános vetítésén vehetnek részt az érdeklődők április 27-én, a könyvtárban. A film 2022-ben elnyerte a nemzetközi klímaváltozást felkaroló filmfesztivál első díját.

Az esemény időpontja: 2023. április 27. (csütörtök), 18 óra
Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, olvasóterem (Pátriárka u. 7.)

A dokumentumfilm a jelenlegi vízügyi válság egyik legsürgetőbb kérdésére összpontosít. Arra, hogy miként lehet elérni a vízbiztonságot mindenki számára. A film bemutatja a mai globális vízválság nyolc univerzális aspektusát és néhány alkalmazott, bevált gyakorlatot, amelyek hozzájárulhatnak a vízbiztonság megteremtéséhez.
A programon Nagy Boglárkával, a Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola doktorjelöltjével nyílik beszélgetésre lehetőség.
A szakértő kutatási területe a közösségek szerepe a fenntarthatóság elérésében. Kutatásai során számos évet töltött a Dél-Indiában található Auroville-ben, amely az UNESCO által támogatott, jelenleg ismert legnagyobb ökoközösség, amelynek lakói élő laboratóriumként igyekeznek ötvözni az ősi bölcsességet a modern technológiával, ezzel segítve a világ átalakulását az elmúlt 50 évben zajló fenntarthatósági kísérleteik bemutatásával.

A belépés ingyenes.