2015. augusztus 5., 15:04
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2013-ban fogalmazódott meg a város vezetésében, hogy vegyük fel a Nagy Sportágválasztó szervezőivel a kapcsolatot és csatlakozzunk a Nagy Sportágválasztó rendezvényekhez.  Az együttműködés alapján immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szentendrei Sportágválasztó.

A Sportágválasztó a Pilisi Tekerővel egy időpontban, annak társrendezvényeként kerül megrendezésre a Postás strandon szeptember 4-5-én.

A kétnapos rendezvényen a térség sportegyesületei mutathatják meg magukat, ismertethetik meg a fiatalokkal a legváltozatosabb sportolási lehetőségeket, a versenysporttól a szabadidősportig.

Pénteken elsősorban a térség óvodáit, iskoláit várjuk, míg szombaton a családokat. A rendezvény ingyenes, Szentendrén az első alkalomtól kezdve 50 körüli a kipróbálható sportágak száma. Olyan különleges sportok is kipróbálhatók, mint a footgolf, de talán a legnépszerűbbek a sárkányhajó, lovaglás, terepkerékpár.  Az első évben 2000 feletti, tavaly pedig már több mint 3000 látogatója volt a rendezvénynek. Minden évben játékra is hívjuk a résztvevőket, akik a szombaton 15 órakor megrendezett sorsoláson sportoláshoz kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek, ha teljesítenek bizonyos feladatokat.