2012. október 6., 17:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október 8-án elkezdődik a régi gát bontása a korábbi révház felől a Péter Pál utca irányába. Ennek előfeltétele az volt, hogy megérkezzenek a védképesség visszaállításához szükséges havaria anyagok, melyeket a  Teátrum parkolónál kialakított területen helyeztek el az építkezés idejére. Székely Csaba, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: maximális biztonságra törekednek. A bontási munkálatok szakaszosan zajlanak, és a cég szerződésben vállalta, hogy 24 órán belül visszaállítják a jelenlegi védképességet a havaria tervnek megfelelően.

Forgalmi rend változás

Északi irányban egyirányúsításra kerül a Dunakorzó a Péter Pál utcától a Czóbel parkig. Északi irányból kizárólag a kivitelező járművei, valamint a Teátrum parkoló megközelítése céljából a turistabuszok közlekedhetnek lámpás forgalomirányítás mellett. A jachtkikötő és a volt révház között a kerékpáros- és gyalogosjárda a támfalépítés miatt lezárásra került.


Forgalmi rend változás a gátépítés miatt nagyobb térképen való megjelenítése

A kivitelező az aktuális munkaterületet kerítéssel keríti el, ahol a jelenlegi parkolósávban csak a cég munkagépei közlekedhetnek. Az építési munkák alatt a kivitelező igyekszik a lehető legkisebb területet lekeríteni, hogy a korzó építési munkák által nem érintett részei továbbra is megközelíthetőek legyenek. A töltésnek először csak a vízoldali része kerül elbontásra – ott kiépítik 6 méter mélységig a vízzáró falat -, a város felőli oldala ideiglenesen megmarad. Ezzel a módszerrel biztosítják egy esetleges árvíz esetén a védképesség gyors visszaállítását, valamint a víz felőli építkezéssel a kisebb por és zajterhelést.

Tervezett munkálatok

A Dunakorzó gátépítés térképe a szakaszhatárokkal

  • október 8-átől elkezdődik a régi gát elbontása és a vízzáró fal építése a 7-es, majd a 6-os szakaszon
  • folytatódik a támfal építése a 8-as szakaszon (a kerékárút lezárásra került)
  • elkezdődnek a tereprendezési munkák, a cserjeirtás és a gallyazási munkák a 2013-ban kivitelezésre kerülő szakaszokon a Postás strand és a Bükkös patak térségében (1-4. szakasz)

A gátépítés októberi munkái

[fbphotos id=476892859011601]