2022. május 20., 14:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Május 20-án a Városházán tartották a 2021/22-es tanév helytörténeti vetélkedőjének ünnepélyes eredményhirdetését. Mint az eseményen elhangzott, a diákok mindhárom fordulóra komolyan, lelkiismeretesen, lelkesen készültek, a színvonalas szereplést mindannyiuknak megköszönték a szervezők. Az idei vetélkedő győztese a Ferences Gimnázium lett, őket követte a Templomdombi Általános Iskola és a Szent András Általános Iskola. Minden résztvevő csapat pénzjutalmat kapott, amit akár tárgyi eszközökre, akár programokra költhetnek az iskolák.

A résztvevő diákokat, a felkészítő tanárokat és a szervezőket a városvezetés nevében Magyar Judit alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, minden embernek fontos, hogy szűkebb lakóhelyének történetét megismerje, mert gyökereink nélkül érzelmileg szegényebb az élet, és a múlt megismerése a jelen történéseit is segít megérteni. Kiemelte, hogy az idei versenynek külön apropót jelentett Dumtsa Jenő, Szentendre első polgármestere hivatalba lépésének 150. évfordulója.

Személyes életútja példaként szolgálhat mindannyiunk számára a tettrekészség, a tolerancia, a másokért és imádott városáért tenni akarás terén – mondta Magyar Judit. Az alpolgármester asszony megköszönte a részvételt a vetélkedő csapatoknak, a tanároknak, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és a Tourinform Iroda munkatársainak az egyes fordulók témáinak kidolgozásáért és a vetélkedő levezetéséért, valamint a lebonyolításon dolgozó szervezőknek a gondos munkájukat.

A 2021/22-es tanév helytörténeti vetélkedőjének végeredménye és a helyezésekért kapott díjazások:

  1. Ferences Gimnázium – 200. 000 Ft
  2. Templomdombi Általános Iskola – 150.000 Ft
  3. Szent András Általános Iskola – 100.000 Ft
  4. Református Gimnázium – 50.000 Ft
  5. Agy Tanoda – 50.000 Ft
  6. Rákóczi Ferenc Általános Iskola – 50.000 Ft
  7. Barcsay Jenő Általános Iskola – 50.000 Ft
  8. Izbégi Általános Iskola – 50.000 Ft