2023. szeptember 4., 17:48

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI) rendészének észlelését követően a hatóság eljárást kezdeményezett a Kálvária téri magánépítkezés közvetlen közelében történt járda megrongálásával kapcsolatban. Az eljárás lefolytatására nem került sor, mert az építtető önszántából jelentkezett, a károkozást elismerte és rövid határidőn belül vállalta a közterület helyreállítását.

A SZERI tájékoztatása szerint rendész kollégájuk a jól nyomon követhető sárfelhordás alapján feltételezte, hogy a szomszédos építkezésről teherautóval kihajtottak, majd a járdára és annak szegélyére manőverezve összetörték azt. A rendészet munkatársa a károkozásról videofelvételt készített, majd több alkalommal visszatért a helyszínre, hogy a munkaterületen lévőkkel közölhesse a közterületi rongálást, azonban ott sokadik alkalommal sem talált senkit.

Kérdésünkre Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetője elmondta, hogy a videófelvétel alapján eljárást kezdeményeztek, amelynek a lefolytatására nem került sor, mert az építtető önszántából jelentkezett, elismerve a károkozást és vállalva a sérült járdaszakasz helyreállítását. Elmondása szerint magát is meglepte és felháborította az építés általa megbízott kivitelezőjének hanyagsága.

Információink szerint megtörtént a közút kezelőjével való egyeztetés a közterület helyreállításáról (közútkezelői hozzájárulás ugyanis helyreállítás esetén is szükséges – a szerk.), így az építtető generálkivitelezője hamarosan megkezdi a sérült járdaszakasz kijavítását, amelyhez a közút kezelője szakfelügyeletet biztosít.