2021. szeptember 9., 18:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az adótitokra vonatkozó szabályozás miatt telefonon és e-mailen érdemben sajnos nem lehet adóügyeket intézni – tájékoztatja a szentendrei polgárokat az Adóiroda. Ügyintézésre magánszemélyeknek személyesen és postai úton van lehetőség, az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyeknek elektronikusan is. A vállalkozók (egyéni vállalkozók is) pedig kizárólag elektronikusan intézhetik az ügyeiket.

Telefonon és e-mailben adóügyekről érdemi tájékoztatást adni, lényegi ügyintézésre lehetőséget biztosítani az adótitokra vonatkozó jogszabály értelmében nem lehet. Telefonon és e-mailben általános tájékoztatást tud nyújtani az Adóiroda (például adónemekről, határidőkről, bevallások formáiról… stb.), továbbá időpont-egyeztetésre van lehetőség.

Kérjük, hogy a helyi adókkal kapcsolatos ügyintézéshez válasszák a személyes vagy a postai úton történő, vagy az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Az Adóiroda elérhetőségei:
cím: 2000 Szentendre, Városház tér 3.
telefon: +36 26/300-407
fax szám: +36 26/816-227
email: ado@szentendre.hu, ugyfelszolgalat@szentendre.hu

Ügyfélfogadás a Városháza földszintjén:
Hétfő: 13.00-17.00 óráig,
Szerda: 9.00-12.00 és 13.00-16.00 óráig.

Időpontfoglalás közvetlenül az Adóirodán, hétfőn és szerdán délelőtt 8-12 óra között a +36-26-785-104, illetve a +36-26-785-123 telefonszámokon lehetséges.

Érdemi ügyintézés helyi adók ügyében ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek számára:
Személyesen vagy postai úton, illetve ügyfélkapun keresztül elektronikusan intézhetik helyi adókkal kapcsolatos ügyeiket.

Személyes ügyintézés esetén a honlapunkról letölthető dokumentumokat, kérjük, hozzák magukkal.

Érdemi ügyintézés helyi adók ügyében ügyfélkapuval nem rendelkező magánszemélyek számára:
Személyesen vagy postai úton intézhetik helyi adókkal kapcsolatos ügyeiket. A honlapunkról letölthető dokumentumokat, kérjük, hozzák magukkal.

Érdemi ügyintézés helyi adók ügyében vállalkozók számára:
A vállalkozók kizárólag elektronikusan intézhetik ügyeiket az e-önkormányzat portálon, amely honlapunk címoldaláról közvetlenül, vagy az alábbi linkre kattintva elérhető: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap.

A gördülékeny ügyintézés érdekében az Adóiroda kéri, hogy az ügyfelek minden szükséges iratot ( személyi igazolvány, lakcímkártya, az adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány, érvényes meghatalmazás, adásvételi szerződés… stb..) hozzanak magukkal, a város honlapjáról  a nyomtatványt lehetőség szerint előre töltsék ki.

Postai úton kitöltött, aláírt formanyomtatványok segítségével kezdeményezhetnek ügyintézést. Amennyiben a letölthető formanyomtatványok között nem találnak az ügyüknek megfelelőt, akkor magánszemélyek esetében a kézzel írt, aláírt levél is elfogadható, a vállalkozók az e-papírt használhatják.

Amennyiben a fenti javaslatainkat megfogadják, jelentősen gördülékenyebbé teszik az ügyintézést.
Együttműködésüket köszönjük!

További információk az Adóiroda oldalán >>>