2016. május 30., 17:18

 

Hankó Péter, alias Hangya Peti vagyok, 47 éves nagyon szentendrei, két gyermekes apuci. Ez milyen szép! És leukémiás. Ez már rosszabbul hangzik. Február végén a tél az elmúlás felé haladt, mikor a betegség számomra is ezt az utat, vagyis az elmúlást jelölte ki. Én viszont nem vagyok járatos a halál útján, így maradt az ismerős terep, vagyis az élet útja. Így a középső ujjam magasba tartásával jeleztem maradási szándékom. Meg a leOKÉmia – Hangya Peti blogja (leokemia.blog.hu) név alatt futó életigenlő performansszal. Ez a blog elkezdett gyógyítani, és az olvasók, követők kialakítottak egy csodálatos közösséget, amiből létrejött mára a Hangya Peti Szeretet Bank.

Lépjünk egyet vissza! Szent László Kórház, hematológia, 107-es szoba, ahol más dolgom sem volt, mint gyógyulni. Az olvasótáborom nőtt, és az erőm sem csökkent, így belekezdtem egy játékba, miszerint 50 000 letöltés után 50 000 Ft értékű játékot veszek a szomszédban lakozó leukémiás gyerekeknek, a kopasz kis kollégáknak. Itt fordult, őrült meg, gyorsult fel velem a világ. A látogatásomkor kiderült, hogy nem játékra, hanem orvosi műszerekre lenne szüksége a gyerekeknek. Mint ahogy az is világossá vált, hogy az emberekben végtelen szeretet, tenni vágyás, jó szándék lakozik, és miáltal ez teret kapott, 1 700 000 Ft értékben gyógyszeradagoló műszerek kerültek az Őssejt Transzplantációs Osztályra.

 

„Egy újabb komoly feladatra kaptam ma megbízást. Kézen kell fognom a kis feleségem, és el kell mennem óvodába az unokákért. Mivel Blanka még csak 13 éves, Milán pedig 8 lesz hamarosan, ez már elsőre is hosszú távú projektnek néz ki. Nehezítve van a feladat, hogy családunk nem oldalága Matisz bácsiéknak, így viszonylag kevés nagyszülőt tudunk felvonultatni, aki még nem töltötte be a harmincat. Ezek szerint még van időm.

Az elsődleges helyszínnek a Szent László kórház hematológiai osztályát jelölte meg a Teremtő. Se helyszínt, se fegyvernemet nem választhattam. Nyafoghatnék, de már késő. Amit még elfelejtettem mondani. A párbajsegédek – értsd alatta az orvosokat – szerint az életem a tét, de szerintem ez olyan száraz és orvosos!” 

 

„A tegnapi nap én, bátor, hős lovag – jelesül Nagy kopasz – teljes páncélzatban átnyergeltem a szomszéd várba, a Kis kopaszokhoz. Vittem a varázstortát elkészítve szeretetből, sok-sok szívből, jóságból.

– Menjetek nyugodtan – mondta Icu főnővér –, Zolika már elment két hete. Katával beléptünk a szobába, hogy csináljon egy fotót a gépekről.

– Jaj de jó, akkor már otthon van!

– Nem! Ő elment… Örökre. Őt már nem tudtuk megmenteni.

Az az igazság, hogy elsőre is értettem Icut, de nem akartam megérteni. Nagyon lassan háttal mentem ki a szobából és valószínű soha ne felejtem, amit láttam. Vagyis nem láttam senkit.

A Nagy kopasz lovag páncélja akkor már csak gyűrött, rozsdás konzervdoboz volt a sarokba rúgva. Az erőm elszállt és tényleg csak egy haszontalan porhüvelyként, egy papírsárkány magabiztosságával szédelegtem a szobák közt.”

 

Talán ezekben a percekben vált véglegessé, hogy ezt én már nem tudom abbahagyni, és nem is szeretném, így ha virtuálisan is, de megtörtént a Hangya Peti Szeretet Bank alapkőletétele. Mi is az a Szeretet Bank?

Az alapító Hankó Péter személyes érintettsége, egyéni élménye révén hozta létre a Szeretet Bankot.”

„Egy olyan átfogó platformot kívánunk létrehozni, mely célul tűzi ki, hogy a gyermekgyógyításban lévő forráshiány enyhítése mellett kiemelt figyelmet fordítson a lelki egyensúly megteremtésére is”.

„A kezdeményezés összetartó ereje, a hitelesség és a bizalom, mely elengedhetetlen feltétele az átláthatóság. A Szeretet Bank alapítója először cselekedett, és utána állt elő a vízióval.”

„A munka érték, és ily módon szükséges az egységesítése más javakhoz hasonlóan. A bank a közösség összefogásából, teremtő szándékából jött létre. Fontosnak tarjuk, hogy ezen értékek egyértelműen és világosan jelenjenek meg, mely kifejezi a bank lényegét és valós visszacsatolást küld a munkát elvégző, adományozó személy, csoport felé.”

http://leokemia.blog.hu/2016/04/29/hangya_back

 

 Jó szívvel és lélekkel ölelek mindenkit e világról, Szentendréről.

Hankó Péter „Hangya Peti”

« 2023. június » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
sze 07

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 07

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.