2017. június 7., 09:54

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagszervezetei ismertették nyári programjaikat, országszerte 34 bemutatóval, 350 előadással készülnek és 250 ezer nézőt várnak. A kőszínházak nagy része zárva van nyáron, de a Szövetség szervezetei ebben az időszakban is színházi élményt adnak a látogatóknak.

A tagszínházak – az Agria Nyári Játékok, az Esztergomi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a Szabad Tér Színház, a Szarvasi Vízi Színház, a Szentendrei Teátrum és a Zsámbéki Színházi Bázis – célja, hogy a nyári időszakban is magas szintű kulturális élményt nyújtsanak a látogatóiknak, elismert művészek közreműködésével.

Pócza Zoltán újonnan megválasztott elnök elmondta, azon dolgoznak, hogy tevékenységük, ismertségük és elismertségük növekedjen. Meggyőződése, hogy a magyar kultúra terjesztésének ügyét csak így lehet előmozdítani: sokszor új színházlátogatókat nevelnek, akiket szabadtéri játszóhelyeik varázsa csábít első alkalommal a nézőterekre, s akik aztán a nyáron megismert, megkedvelt művészeket a kőszínházi évadban is szeretnék újra látni a színpadokon.

Stílszerűen a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ismertette a Szabadtéri Színházak Szövetsége, milyen előadásokkal várják a közönséget nyáron – a kínálatban 350 előadás szerepel, így a kőszínházak bezárása után sem marad a közönség színházi élmények nélkül.

A szabadtéri színházak programjának a nyár nyitányával egybeeső kihirdetése, ahogy Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője megjegyezte, valójában a 2017-es év legelső évadnyitója is –hiszen a szabadtéri játszóhelyek szezonja akkor kezdődik, amikor a kőszínházak éppen bezárnak. „A szabadtéri színházak a legautentikusabb színházi formát alkalmazzák, hiszen az antikvitás gyökereihez visszanyúló színházi kultúránk is szabadtéren született, szabadtéren ringott a bölcsője” – mondta a Szentendrei Teátrum vezetője.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartott évadnyitónak az időjárás is kedvezett – a napsütéses melegben több színházvezető is megemlítette, hogy a szezon minden egyes előadásához ilyen szép időt kíván a szabadtéri színjátszóknak.

A Szabadtéri Színházak Szövetségének kilenc tagszínháza 34 bemutatóval és összesen nem kevesebb, mint 350 előadással készül a nyárra,és ezekre mintegy 250 ezer nézőt várnak.

 „Azt hisszük, hogy amit mi csinálunk, az egy fontos dolog, a magyar kultúra, a magyar színjátszás, a magyar nyelv miatt – mondta Pócza Zoltán, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke. –Amikor bezárnak a kőszínházak, akkor van hová menni: működnek a szabadtéri színházak, van értékes produkció, vannak csodálatos helyszíneink.”

9 tagszínház 350 előadása

A szezonnyitón a tagszínházak képviselői egyenként ismertették saját műsorkínálatukat, röviden bemutatva legérdekesebbnek ígérkező produkcióikat.

Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum vezetője is ismertette saját bemutatóikat: Szép Ernő Vőlegény című vígjátékát Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Takács Kati, Gazsó György és Tóth Ildikó főszereplésével, Novák Eszter rendezésében, az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben, Rossini A sevillai borbélycímű vígoperáját, amelyben a Metropolitan Operában és a Covent Gardenben is ünnepelt énekesek lépnek fel Szentendrén, valamint az érzékenyítő előadásokból és monodrámákból álló Élet.történetek.hu elnevezésű sorozatot. Ez utóbbinak Egri Márta és Egri Kati előadása a Levél apámhoz / A nővérek lesz az indító darabja.

A nyári színházak programjáról az alábbi honlapon kaphat bővebb információt: http://www.szabadteriszinhazakszov.hu/

A Szentendrei Teátrum programjairól bővebben: http://szentendreiteatrum.hu/

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
sze 06

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 06

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.