Gyertyagyújtással emlékezünk a buszbaleset áldozataira - www.szentendre.hu
2017. január 21., 16:02

Verseghi-Nagy Miklós Facebook oldalán közzétett kezdeményezésére Szentendre Fő terén 19 órától gyertyagyújtással emlékeznek meg a veronai buszbalesetben elhunytakról.

Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban. A híradások szerint legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely péntek este történt egy veronai autópálya-kijáratnál, San Martino Buon Albergo közelében.

A legfrissebb jelentések szerint további legalább 26 sérült van. Közülük egy ember mesterséges kómában van, ketten nagyon súlyosan megsérültek, tízen pedig súlyosan. Tizenhárom utas viszont csak könnyebb sérülést szenvedett, őket jelenleg még kórházban kezelik.

Egy olasz híroldal szerint gond lehetett annak a magyar diákokat szállító busznak a kerekével, amelyik szombatra virradó éjjel súlyos balesetet szenvedett Verona közelében. A L’Arena írja, hogy egy kamionos állítólag már 30 kilométerrel a baleset előtt észrevette, hogy valami nincs rendben a kerékkel.

Az olasz média által idézett mentőszolgálat szerint a busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. Az áldozatok halálát az okozta, hogy nem tudták időben elhagyni a lángoló buszt, és benne égtek.

Ez az utóbbi 18 év legsúlyosabb, külföldön történt magyar buszbalesete.

Gyertyagyújtással emlékeznek a tragédia áldozataira Szentendrén

Gyertyagyújtással emlékeznek meg az áldozatokról Szentendrén. Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere a Facebook oldalán jelentette be: szombaton, 19 órától közös gyertyagyújtásra invitálja mindazokat, akik a gyász nehéz pillanataiban közös imával és gyertyagyújtással vállalnak közösséget a tragédiával sújtott családok és az iskola mellett. A kezdeményezést támogatja a szentendrei Pótkulcs pub is, akik ingyen biztosítanak mécseseket azok számára, akik le szeretnék róni kegyeletüket.