2015. november 3., 13:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

 

2015. november 16-án (hétfőn) 17 órától szülői tájékoztatót tartanak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek matematika és angol emelt szintű órákba november 19-én és november 23-án nyílt órák keretében. Az érdeklődő diákok próbafelvételi írásbeli vizsgát tehetnek november 21-én magyarból és matematikából, november 28-án pedig szóban tehetik próbára tudásukat angolból.

 

rakoczi iskola logoA Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium a régió egyetlen 12 évfolyamos iskolája. Végzett diákjaink érettségi átlaga minden évben felülmúlta az országos átlagot. (Az iskola honlapján minden év eredménye részletesen megtalálható.) A továbbtanulási statisztikák szerint a diákok 90%-a jelentkezik felsőoktatási intézménybe, és a jelentkezők 80-90%-a nyer felvételt. A legkülönbözőbb helyeken, a BME-től a Corvinuson át a SOTE-ig számtalan budapesti és jó néhány vidéki felsőoktatási intézményben ott vannak vagy már végeztek rákóczisok. Visszajelzéseik szerint stabil alapokkal indultak a felsőoktatásban.

Az általános tantervű négy évfolyamos gimnáziumi képzés mellett egy csoport részére angol emelt szintű, valamint egy csoport részére matematika emelt szintű képzést is indítunk. Ezen csoportok az emelt szinten tanult tárgyukat külön csoportban, magasabb óraszámban tanulják négy éven keresztül (heti 5-5-6-6 órában a 9-10-11-12.évfolyamon).

A Rákócziban mindhárom képzési forma esetében a jelentkezés előfeltétele a felvételi eljárást megelőző, központi feladatlapok alapján letett egységes írásbeli felvételi vizsga matematikából és anyanyelvből, amelynek időpontja 2016. január 16. (szombat) 10 óra. (Az erre való jelentkezés határideje 2015. december 8.)

A felvételi kérelmekről a tanulmányi eredmények, a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga és a szóbeli meghallgatás eredménye alapján döntünk.

Azok számára, akik részletesebb információkat szeretnének az iskoláról, illetve a felvételi eljárásról, 2015. november 16-án (hétfőn) 17 órától szülői tájékoztatót tartunk, illetve az érdeklődők bepillantást nyerhetnek matematika és angol emelt szintű órákba november 19-én és november 23-án nyílt órák keretében. Az érdeklődő diákok próbafelvételi írásbeli vizsgát tehetnek november 21-én magyarból és matematikából, november 28-án pedig szóban tehetik próbára tudásukat angolból. További információk az iskola honlapján, www.sziirfig.hu címen találhatók.