2016. március 24., 09:36

A Parola Éteremben március 17-én rendezett fórum Zakar Ágnesnek, a körzet (Kálvária út, Bükkös-part, Szentlászlói út, Vasvári-lakótelep és Füzespark) képviselőjének prezentációjával kezdődött. A képviselő a körzetben történt fejlesztéseket gyűjtötte csokorba: szóba került a Nyár utcai járda megépítése, a Bükkös-patakon a gázló felújítása, a Mókus-híd és környékének rendbe tétele, a Művész téren lezajlott járdaépítés és vízelvezetés megoldása, útjavítások-kátyúzások.

A múlt évi fórum óta megtörtént a Bükkösön a vízátfolyás megszüntetése, útjavítás, a Füzesparkban a vízelvezetőre a rács felszerelése, a játszóterek javítása a Vasvárin, Nyár utcában, Szegedi utcánál, utóbbinál egy új kút is megvalósult.  Az összeállítás végén Zakar Ágnes a sikeres közösségi programokról beszélt. Minden évben megszervezik a szemétszedést a Bükkös-patak partján, a Szomszédünnepet, Mikulás-ünnepet a Vasvárin, a 11-es főút alatti aluljáró javítása, festése a Móriczos és izbégi diákok bevonásával fog május környékén zajlani.

A jövőről szólva szóba került az április 22-i Föld napi takarítás, és az idénre tervezett fejlesztések: utak javítása pl. a Lehel utcában, a füzesparki útépítés következő üteme, a közvilágítás fejlesztése a Bükkös-patak partján, hidak javítása a vis maior keretből, a Szentlászlói úton a Tavasz utcai buszmegálló fejlesztése és a Kálvária úti szociális bérlakások problémáinak megoldása is. A Füzesparkban folytatódik a vízelvezetés javítása, valamint a Deák Ferenc utca virágosítása és a környék szelektív hulladékgyűjtésének megvalósítása is. Parkolási, közlekedési gondok megoldásának ígérete hangzott el a Kovács László utcában és a Füzespark északi oldalán.

Zakar Ágnes végül megköszönte a városvezetők, a közös képviselők és a VSZ Zrt, a Polgármesteri Hivatal és a Rendőrség munkatársainak segítségét, közreműködését az elvégzett munkákban.

 

Köztisztaság, közbiztonság

Mandula Gergely, a Városi Szolgáltató vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly 500 nm-t kátyúztak,, amely sokkal több, mint a korábbi években. Hamarosan megkezdődnek a parkfenntartási munkák. A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban elmondta, hogy szigetet csak oda telepítenek, ahol közmegegyezés van a lakók között.

Király Gergő körzeti megbízott szerint a város rendészeti helyzete javuló tendenciát mutat, kevesebb a vagyon elleni bűncselekmény, és növekedett a felderítés száma is, amely szerinte a megújult bűnügyi osztálynak köszönhető. Hozzátette, hogy fokozták a közterületi jelenlétet, már kutyával is járőröznek. Mint mondta, a járőrök gyakran civil ruhában vannak, és főleg az esti-éjszakai időszakban dolgoznak.

 

Kérdések és válaszok

 • Az izbégi iskola előtt, a reggeli időszakban káosz van, ezért a lakók kérték a forgalmi rendszer felülvizsgálatát, a rendőri ellenőrzés bevezetését. Mint elmondták, a Szentlászlói úton illegálisan parkoló autók miatt szűkület alakul ki, és a gyalog közlekedő gyerekek gyakran csak az út felől tudják az autókat kikerülni. Többféle javaslat elhangzott a gondok orvoslására, például a kerítés áthelyezése, parkolóöböl kialakítása, buszmegálló áthelyezése stb. Zakar Ágnes elmondta, hogy az első osztályosok a Kisbán házból a Családsegítő szolgálat épületébe fognak átköltözni még ebben az évben, a parkolás a felette lévő Vasvári utcában fog megvalósulni, és a gyerekek az udvaron keresztül, a zebrán átkelve juthatnak az iskolába. Kolozs János városi főmérnök ígéretet tett a probléma megvizsgálására.
 • Kérdés hangzott el a Füzespark fejlesztésének tervpályázatáról. A válaszból megtudtuk, hogy pályázat útján már kiválasztották a közösségi tervező csapatot, akik áprilisban elkezdik el a munkát, és ugyanúgy, mint a Postás strand tervezésekor, több alkalommal tartanak workshopot, ahol az érintettekkel, lakókkal közösen eldöntik, hogy hol és mit kellene átalakítani, fejleszteni.
 • A lakók szerint nagy szükség van a parkolók bővítésre, mert jelenleg szinte közelharc folyik egy-egy helyért. A képviselő elmondta, hogy a tervek szerint kb. 12-14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Füzes parkban.
 • Egy Nyár utcai lakó panaszolta, hogy már évekkel ezelőtt megrendelték és kifizették a külön vízórák terveztetését, de még mindig nem történt semmi. Kolozs János főmérnök segítséget ígért az ügyben.
 • Kérték az esővíz elvezetés megoldását a Vasvári utcában és a Vasvári óvodánál.
 • A Deák Ferenc utcaiak zárható szelektív hulladék-sziget felállítására tettek javaslatot, mely Zakar Ágnes képviselő asszony tájékoztatása szerint a közeljövőben meg fog valósulni.
 • Elhangzottak kérések a köztisztasággal, táblák, szemetes edények pótlásával kapcsolatban. A kutyák játszóterektől távol tartása is szóba került.
 • Gyalogátkelőhelyek és a gyalogosok nagyobb védelme is fontos kérdés.
 • Javaslat hangzott el a Vasvári utcában járdán parkolók és a Deák Ferenc utcában szabálytalanul parkolók büntetésére.
 • Ígéret hangzott el a Polgármesteri Hivatal pályázati referensétől, hogy a Dunyha-program pályázatait továbbra is aktívan segíti és támogatja a hivatal.
 • Javaslat hangzott el egy lakóautós pihenőhely létesítésére a városban, valamint a Püspökmajoron megvalósult fitness eszközökhöz hasonlók telepítésére a Bükkös-parton.
 • Bár nem a körzethez tartozik, de szóba került a HÉV-állomás környékének rendezetlen állapota, amely megnehezíti a gyalogosok közlekedését, és a HÉV környéki P+R parkolóhelyek bővítése. A válaszból megtudtuk, hogy a BKV és az önkormányzat összefogásával nagyszabású átalakítás lesz ezen a területen három éven belül. Boda Anikó, a Hév környékének képviselője közbejárását ígérte az ügyben.
 • Több köszönet is elhangzott a megvalósult fejlesztésekért, javítási munkákért.

A felvetett problémák megvizsgálására, lehetőségek szerinti megoldására tettek ígéretet a VSZ Zrt. vezetői, Mandula Gergely, Czakó Ádám, Pálinkás Attila, valamint Kolozs János főmérnök, Kosztek Gabriella pályázati referens és Király Gergely körzeti megbízott.

forum4

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
pén 19

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
pén 19

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
pén 19

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
pén 19
pén 19

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
pén 19
pén 19
pén 19

Szerb búcsú

augusztus 19.. 10:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt koncert

augusztus 19.. 20:00 - 21:00
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26
pén 26
vas 28
vas 28