2024. május 15., 13:32

Szentendre város polgármestere kezdeményezte, hogy az önkormányzati választási programokról, tartalmi kérdésekről a város fejlesztését és működtetését érintő kérdésekről legyen nyilvános, élőben közvetített moderált vita június 2-án, a Városháza Dísztermében.

„Ez a vita a szentendreiekre tartozik és kötelességünk megtisztelni őket azzal, hogy láthassák, hallhassák, mit gondolunk a városunk jelenlegi állapotáról, mit gondolunk városunk jövőjéről. Tiszteljük meg a szentendreieket azzal, hogy vállaljuk a nyílt vitát a programjainkról” – hangsúlyozta Fülöp Zsolt, aki a Szentendre.hu kérdésére megerősítette: ha a Városházán élő közvetítés mellett, megvalósul a vita, és Petricskó Zoltán vállalja azon a közreműködést, akkor természetesnek gondolja, hogy azt dr. Filó András részvételével, bevonásával bonyolítsák le.

A két másik polgármesterjelöltet is megkérdeztük. Dr. Filó András érdeklődésünkre egyértelmű igennel válaszolt, kész részt venni a vitán, míg Petricskó Zoltán úgy fogalmazott, neki több fóruma is lesz, de megfontolja, hogy a Fülöp Zsolt által kezdeményezett élőben közvetített vitán részt vegyen.

Ha a választási fórum sorsa eldől, arról természetesen tájékoztatást adunk.

FRISSÍTÉS – 2024.05.17 (péntek) 17:58:

Fülöp Zsolt cikkünk megjelenésének másnapján, május 16-án, csütörtökön levelet írt Petricskó Zoltánnak. Annak érdekében, hogy a vita megszervezéséhez szükséges egyeztetésekre legyen kellő idő, arra kérte, hogy a pünkösdi hétvége előtt döntse el, vállalja-e a háromszereplős vitát? Miután válasz péntek délutánig nem érkezett, telefonon is hívta. Visszahívás, válasz egyelőre nem érkezett.