2019. április 9., 18:52
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2019. április 11-én csütörtökön helyére emelik az új hidat a Kanonok utcában. A munka idején tilos lesz behajtani a Bükkös-partra.

Szerda éjszakától csütörtök délelőttig lezárják a Bükkös-partot a Kanonok utcánál. Mivel a hidat csak a SZEI oldaláról tudják beemelni, a daru Bükkös part-Kanonok utca kereszteződésénél áll majd.

A híd beemeléséhez szükséges néhány órára  forgalmi változás lép életbe a területen. A belváros ezen szakaszán a térképen zölddel jelölt útvonalon lehet majd közlekedni (a Városház téren keresztül, valamint a Janicsár utcán át). A Bükkös-partra ezen időszakban tilos a behajtás.

A híd cseréjére azért volt szükség, mert a régi szerkezet elöregedett, elkorhadt, javíthatatlanná vált. A kivitelezés április 4-én kezdődött a régi híd elbontásával. Az új híd szerkezete a meglévővel azonos keresztmetszettel, nagyrészt vörösfenyő felhasználásával készült, és a egy darabban szállítják a helyszínre április 11-én, csütörtökön reggel kb. 5-6 óra között. A híd ünnepi átadója április 13- án szombaton lesz.