2017. április 8., 14:55
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Magyar Telecom optikai kábeleket cserél a hálózatában a Püspökmajori-lakótelepen.

Első ütemben 2016 decemberében kezdték meg a munkálatokat a Széchenyi téren, amely lassan befejeződik, de a második ütemben megkezdett Fehérvíz utca 2 – 30. épületeinél még javában dolgoznak. Április 7-től  elkezdték a Károly utca környékén is a gerinchálózat kiépítését.
A kábelek nyomvonala többségében zöld területen halad az épületek előtt, illetve mögött. Ezen a területen előfordulhatnak útfelbontások, de ezeket csak „vékony” – max. 60 cm széles – sávokban bontják fel. A felbontásoknál az esti órákra biztosítják a gépjárműforgalom áthaladását. A kivitelező arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy úgy ütemezi a munkákat: amit felbont, azt lehetőleg még aznap be is temeti.
A húsvéti ünnepek előtt minden nyitott árkot betemet és visszatakar, hogy semmilyen korlátozás ne legyen.
A hálózatépítés jelenlegi ütemének befejezését április hónap végére vállalták.
A fejlesztéssel az érintett épületekben a Telecom szolgálatatásai digitális formában a korábbiakhoz képest jelentősen jobb minőségben lesz elérhető az internet, a kábeles televíziózás és a mobil szolgáltatás területén.
A kivitelezők a lakosság megértését és türelmét kérik a még kb. három hetes munka során.