2012. november 15., 12:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza közös népzenei, néptánc tehetségkutató versenyt hirdetett 2012 tavaszán. Az előválogatók, selejtezők már lezajlottak a nyár illetve a kora tavasz folyamán. Az elődöntőket november 3-tól már követhetik a nézők a Duna TV 120 perces adásaiban, melyet vasárnaponként ismételnek a Duna World csatornán.
A Szentendre Táncegyüttes szeptember 8-i előválogatón nyújtott kiváló szereplésének köszönhetően jutott be az elődöntőbe a legjobb tizenkét táncegyüttes egyikeként. November 17-én, a harmadik elődöntőben láthatják őket a képernyőn.
Reméljük, sokan szurkolnak majd Szentendre egyik kiemelkedő teljesítményű művészeti csoportjának, akik számos szép élményt szereztek már a műfajt kedvelőknek. Nem tudhatjuk még milyen eredmény születik a zsűri jóvoltából. Izgulnivaló továbbra is marad, hiszen az együttes egy másik komoly megmérettetésre is készül december 2-án, amikor is a Néptáncosok Országos Bemutatószínpada minősítőjén vesznek részt, remélve, hogy a kétévenkénti versenyen negyedszer is megszerzik a Kiváló Együttes címet a Hagyományok házában.
Ha még nem volt alkalmuk megcsodálni az együttes valamelyik korábbi előadását, akkor szeretettel várnak mindenki december 8-án, szombaton 18 órakor a Pest Megyei Könyvtár színháztermébe, ahol Karnevál címmel láthatják e nagyon tehetséges gyerekek és fiatalok műsorát.

G. J.