2018. augusztus 7., 11:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Földi szúnyoggyérítést végeznek Szentendrén és környékén 2018. augusztus 9-én csütörtökön, a kora esti órákban. A légi gyérítést a nagy meleg miatt elhalasztották.

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot bízta meg.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítményeket használnak. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

A földi kémiai védekezést 2018. augusztus 09-én csütörtökön, a napnyugta utáni időszakban végzik. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. Tartaléknapok: 2018. augusztus 10. A BM OKF döntése alapján, a hőségriadóra tekintettel a tervezett légi kémiai szúnyoggyérítéseket a következő napokra felfüggesztették.