2023. június 6., 16:08

A földhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzi a hatóság a szentendrei termőföldeken 2023. június 15. és szeptember 30. között. A tulajdonos vagy földhasználó személyes jelenléte nem szükséges, a határszemlét akadályozók vagy meggátolók bírsággal sújthatók. 

A Pest Vármegyei Kormányhivatal arról értesítette az önkormányzatot, hogy Földhivatali Főosztálya a 2023. évi határszemle során Szentendrén és környékén ellenőrzi a földhasznosítási kötelezettség teljesítését a termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX törvény alapján.

A június 15. és szeptember 30. között tartott határszemle eredményességéhez nem szükséges az ingatlan használójának, tulajdonosának az ellenőrzésen való személyes jelenléte.

A hatóság munkatársai jogosultak a szemlével érintett területre belépni, a jelenlévő ügyféltől felvilágosítást, iratot kérni.

Aki a helyszíni szemle eredményes lefolytatását akadályozza vagy meggátolja, 10 000 Ft-tól 500 000 forintig terjedő eljárási bírság bírsággal sújtható, jogi személy vagy egyéb szervezet esetén  felső határ 1 millió Ft.

Kérjük a földtulajdonosokat, földhasználókat, működjenek együtt a hatósággal.

Értesítés hatósági ellenőrzésről (2023. évi határszemle)