2013. május 10., 09:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Április 19-23. között több mint ezer ember, közel 30 helyszínt tisztított meg a városszépítő akció keretében. Föld napján, Szentendrén takarít a város! Ezzel a felhívással indítottuk Föld napi városszépítő akciónkat, melyben április 19 és 23 között több mint 1000 ember, közel 30 helyszínen munkálkodva tette szebbé és tisztábbá városunkat. Legyünk büszkék magunkra!
Az akció ideje alatt közel 100 konténernyi szemetet gyűjtöttek össze a Szentendrén lakó, dolgozó lelkes aktivisták.
Április 19-én a Szent András Általános Iskola nyitotta meg a takarítást a Bajcsy-Zsilinszky utcában és a Pannónia-tónál.
Április 20-án a Bükkös-partiak Baráti Köre a Bükkös-patak mentén, a Társaság az Élhető Szentendréért és a hozzá csatlakozók a Kőhegy lábánál, a Szentendre Gyökerei Baráti Társaság az Orbán keresztet és környékét, a Szentendrei Polgárőrség a kerékpárutat a Pap-szigettől a Határcsárdáig.
Április 21-én a REC Konferenciaközpontban, a Föld napi családi rendezvényen színes programok várták az érdeklődőket, és az idelátogatók Paulusz Györgyi művésztanár (Szentendrei Református Gimnázium) irányításával megfestették a „Mi Szentendrénk” pannót, ami megtekinthető a Pest Megyei Könyvtár aulájában. Marik Judit és szomszédai a Sztaravodai-patak egy részét tisztították, a SZE-FI SE az izbégi sportpályánál dolgozott.
Április 22-én az Izbégi Iskola a temető, a Mária utca és a patak környékét, a Szentendrei Református Gimnázium 9. osztályos diákjai és a „HÓD” Turistaegylet a Sztelin tanösvényt, a Görgey Artúr Altiszti Akadémia és Japánkert Egyesület a Czóbel park melletti leendő japánkertet tisztította meg. A japánkertben dolgozókat Ténai Kinga néni által felajánlott és főzött ízletes töltött káposzta várta a munka végeztével. A Kőzúzó utcában a Dunakanyar SE tette rendbe a környezetét, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium a Postás-strandot és kerékpárutat, az AGY Tanoda a Bükkös-patak alsó részét takarította, a Szivárvány Óvoda kerékpártárolót alakított ki, a Flogiston Kft. a Kőzúzó utca 5 előtti részt és a parkolót tette rendbe, a Petzelt Középiskola az iskola környékét szépítette.
Április 23-án a Ford munkatársai a kerékpárutat az ÖMV kúttól a budakalászi felüljáróig és a Püspökmajor tanösvényt, a Szentendrei Református Gimnázium és az önkormányzat dolgozóinak egy része a Postás-strand melletti ártéri ligetet, az önkormányzat többi dolgozója az Árbóc utca, a Móricz Gimnázium környékét és a hivatal belső udvarát is szépítették.
Köszönjük minden résztvevőnek a munkáját, és reméljük, jövőre még többen csatlakoznak!

[fbphotos id=366427306791975]