2017. május 19., 11:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idén tavasszal a Föld napja városszépítő akció keretein belül április 22. és 27. között több mint 1500 lelkes önkéntes dolgozott közel 40 helyszínen városunk szebbé tételén.  A hagyománnyá vált Föld napi takarítási akcióban idén is sok szemetes területet tisztítottak meg a szorgos kezek.

Magyarországon több mint 20 éve ünnepeljük meg a Föld napját. A nap célja, hogy különböző programokkal hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra, a környezet- és természetvédelem fontosságára. A programba Szentendre oktatási és nevelési intézményei is csatlakoztak, így az akció sikere hozzájárul a környezeti nevelés elősegítéséhez is.

A városszépítő program keretében a Városháza részvételével és felhívására a városi intézmények, vállalkozások dolgozói és az iskolák tanulói, a városlakók, családok és civil szervezetek közös erővel dolgoztak, és több mint 1000 zsákban és számos konténerben összesen 10 200 kg szemetet gyűjtöttek össze, melyeket a Városi Szolgáltató szállított el. Az önkéntesek munkája során megszépült a Püspökmajori-forrás környezete, a Szmerdán-árok melletti terület, a Teátrum utca környéke, a Kőzúzó utca és környéke, az Izbégi sporttelep, a Bükkös-patak több szakasza, a Radnóti Miklós és a Pomázi út közötti rész, a Szegedi utcai játszótér, az Árok és a Vargánya utca környezete, a Kálvária tér, a Postás strand és környéke, a Pásztor utcai házak környezete, a volt tüdőgondozó épületének udvara, a Berkenye utca, a Sztelin-patak partja, a Pismány ABC környezete, a László-telepi buszforduló környéke, az egykori tyúkosok környéke, a Szarvashegy több helyszínen, a Duna-part több szakasza, a Pap-sziget több helyszíne, a Kőhegy lábánál, városszerte több buszváró, a Dera-patakhid környéke, az Orbán-kereszt, a Cseresznyés út környezete, a Sztaravodai út a Gondozási Központ környéke, valamint oktatási és nevelési intézményeink környezete.
Reméljük, hogy kezdeményezésünk nyomán egyre több ember érzi fontosnak környezetünk megóvását, és a mindennapokban is figyel városunk tisztaságára.

Köszönjük minden résztvevő munkáját: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Petzelt József Szakközépiskola, Izbégi Általános Iskola, Barcsay Jenő Általános Iskola, Agy Tanoda, a Bimbó úti, a Hold utcai, az Izbégi, a Püspökmajori, a Szivárvány, a Vasvári Tagóvodák, Agy Tanoda, Erdőmentők Alapítvány, Fidesz-KDNP szentendrei csoportja, Szentendrei Polgármesteri Hivatal, Gondozási Központ, Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság, Társaság az Élhető Szentendréért, MSZP szentendrei szervezete, Kálvária úti lakók, Dunakanyar SE, Vigyázók Had- és Kulturtörténeti Egyesület, Szentendre VSE, szarvashegyi utcaközösségek, Mészöly Ágnes és családja, Smetana Ágnes és családja, Ungvári Ildikó és családja, Eckensberger Zsolt és közössége, Lőrincz Ágnes és baráti társasága, Bükkös-partiak Baráti Köre, és mindenkinek, aki részt vett városunk megtisztításában.