2014. május 13., 16:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
2014-04-25 08.58.49

A Föld napi városszépítő akcióban április 23. és 30. között a kedvezőtlen időjárás ellenére 15 intézmény, egyesület, illetve baráti társaság húsz helyszínen szépítette városunkat. Az akció ideje alatt közel 50 konténernyi szemetet gyűjtöttek össze a Szentendrén lakó, dolgozó lelkes aktivisták.
Kezük nyomán megszépült a Bajcsy-Zsilinszky utca, a Pannónia-tó környéke, a Bükkös-patak mente, az Orbán-kereszt és környéke, a 11-es melletti és a Pap szigeti kerékpárút, az izbégi temető, a Rózsa utcai játszótér, a Kőzúzó utcai sportpálya és Görzenál, a Postás strand és kerékpárút, a Petzelt iskola környéke, az izbégi kopjafa, a Kis-forrás, a Gondozási Központ és a P’Art Ház környéke és a dömörkapui út egy szakasza. Reméljük, hogy kezdeményezésünk nyomán egyre több ember érzi fontosnak környezetünk megóvását, és nemcsak a kampány során, de a mindennapokban is figyel városunk tisztaságára, és néhány év múlva szép, rendezett környezetben élhetünk!

Köszönjük minden résztvevőnek a munkáját: Szent András Általános Iskola, Szentendre Gyökerei Baráti Társaság, Bükkös-partiak Baráti Köre, Dunakanyar SE, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Petzelt József Szakközépiskola, Ford, Szentendrei Polgármesteri Hivatal, Gondozási Központ, Iskola-egészségügyi Szolgálat, Kovács Zoltán és barátai, Izbégi Általános Iskola, Mesevirág Óvoda, Maholányi Pál, Izbégi Baráti Kör.

Használati tárgyak hulladékból

Föld Napi versengésre hívta önkormányzatunk ez évben a szentendrei általános- és középiskolás osztályokat, ahol hulladékból használati tárgy készítése volt a feladat. Ötletesebbnél ötletesebb tárgyak készültek, így a zsűrinek nehéz feladata volt a három legkreatívabb pályamű kiválasztásánál. A nyertes osztályok kalandparki és bobpálya-belépőt, illetve dunai kenutúrát nyertek.

Eredmények

1. helyezett: Szent András Általános Iskola 8B osztálya – csillár üdítős üvegből
2. helyezett: Szent András Általános Iskola 5B osztálya – étkészlet, seprű, madáretető
3. helyezett: Szent András Általános Iskola 5C osztálya – madáretető, rakéta, teherautó

A zsűri tagjai voltak: Bajnokné Kováts Györgyi (Petzelt József Szakközépiskola), Bauer Zsolt (REC kommunikációs vezető), Katona Eszter (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium), Kosztek Gabi (Szentendre Önkormány ata), Szük Norbert Ödön (Móricz Zsigmond Gimnázium).
Gratulálunk minden pályázónak!

20140427_145436 20140427_145534

DSC_0050 (1)