2014. december 12., 10:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának nyugati fordulójában

Szentendre csapata is részt vett a jótékonysági focikupán, ahol az egyik legerősebb csoportban egyre javuló formával 2 győzelemmel és 3 vereséggel zárt a végül a tornát 3. helyen befejező Győr, valamint a negyeddöntős Tatabánya mögött.

Egy autónyi, közel száz mikulás napi ajándékkal kedveskedtek a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáján résztvevő csapatok a Tűzoltó utcai kórházban ápolt daganatos és leukémiás gyerekeknek, amelyeket az ünnepélyes eredményhirdetést követően Szalay Gergő, a rendezvényt szervező PromoSport Kft. ügyvezetője adott át az Őrzők Közhasznú Alapítvány képviselőjének. 

A 24 csapatos tornát, amelyet a fővédnöki tisztet betöltő Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára nyitott meg, Százhalombatta önkormányzatának kispályás együttese nyerte meg, amely a döntőben 2-1-re győzött a dunaújvárosiak ellen. A győztesek vihették haza „Battára” azt a díszes serleget, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter ajánlott fel az aranyérmes önkormányzati „válogatottnak.” Az elmúlt hétvégi eseményen a nyugati országrészt képviselő együttesek mérték össze a tudásukat.

„Gratulálok a PromoSport Kft.-nek, hogy elvállalta a Magyar Önkormányzatok Foci Kupájának megrendezését, amelyet hagyományos eseménnyé szeretne kiterjeszteni. Örömteli dolog, hogy az önkormányzatok és a hozzájuk kapcsolódó intézmények dolgozói a szabadidejük egy részét a sportolással töltik, és a mostani rendezvényen csapatokat alkotva tesznek tanúbizonyságot arról, hogy a sport az egészség és a munkaképesség megőrzésének az egyik leghatékonyabb eszköze.” – hangsúlyozta Pogácsás Tibor a résztvevőket köszöntő megnyitó beszédében.

„Köszönettel tartozunk minden csapatnak, de különösképpen azoknak, akik Mikulás napján kora reggel távoli településekről indultak el a Fáy utcai Sportközpontba, hogy elfogadták a meghívásunkat és mindent elkövettek azért, hogy az önkormányzatukat eredményesen képviselhessék. A látottak alapján igazolódni látszik, hogy a szabadidős sportrendezvények a közösségépítés és a sportbaráti kapcsolatteremtés kiváló eszközei, emellett pedig kikapcsolódást és közös élményeket is jelentenek” – hangsúlyozta Szalay Gergő ügyvezető, aki a támogatóknak, köztük az első számú partner E.ON Energiakereskedelmi Kft.-nek is köszönetét fejezte ki.

A torna szereplői között több olyan, jelenleg már amatőr sportember is feltűnt, akik korábban hivatásos sportolóként szereztek hírnevet maguknak. A vízilabdázó olimpiai bajnok Székely Bulcsú (38) Budaörs, a korábbi motorcsónak világbajnok Cserni Béla (44) Dunaújváros, az egykori magyar labdarúgó válogatott Hajszán Gyula (53) és Korsós Attila (42) pedig Győr városának csapatát erősítette.

A Magyar Önkormányzatok Foci Kupája jövő márciusban a keleti országrész önkormányzati csapatainak versengésével folytatódik.