2019. október 10., 20:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Két fitneszelemet telepítettek a közelmúltban a Honvéd utcai Ericsson játszótérre, ennek örömére gyűltek össze október 10-én mindazok, akiknek köszönhetően megvalósult az újabb fejlesztés a Pannónia-telepen.

„A Szentendre és Vidéke Praxisközösség, az Egészségfejlesztési Iroda és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően már három fitneszparkot adtunk át a közelmúltban Szentendrén, és most ezen a játszótéren is bővültek a lehetőségek a testedzés, a mozgás, a sport, az egészséges életmód jegyében – mondta köszöntőjében Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

Gerőcs Katalin a Praxisközösség nevében fejezte ki örömét, hogy sikerült ide is, dr. Szente Szilvia körzetébe, két fitneszgépet telepíteni. Mint mondta, a lakossági igény találkozott egyrészt Boda Anikó, a körzet képviselőjének segíteni akarásával, másrészt azzal az orvosi szakvéleménnyel, hogy kell a mozgás a kismamáknak és a nagymamáknak is.

Boda Anikó önkormányzati képviselő elmondta, hogy már 2016-ban szerettek volna fitneszparkot létesíteni a kismamáknak, de akkor nem sikerült pályázati forrást szerezni rá. „Azóta sem tettünk le róla, mert lakossági igény volt, hogy amíg a gyerekek játszanak, a kismamák, nagymamák is tudjanak edzeni. Nem csak ezzel fejlesztés történt itt a gyönyörű, szépen rendben tartott játszótéren, hanem sok játékelemet is kaptak a gyerekek az elmúlt öt év alatt. Idén a fából készült játszóelemeket, a padokat és asztalokat is felújította a Városi Szolgáltató, és az évek óta nem működő csapot is üzembe helyeztük” – mondta a képviselő. Végül megköszönte a Praxisközösségnek a fitneszgépeket és az önkormányzatnak a megvalósításban nyújtott segítséget. Megígérte, hogy jövőre újabb elemeket telepítenek, sőt elmondta, hogy egy húsvéti meglepetést is tervez a kismamáknak, de erről nem árult el többet.

Végül Török Bea gyógytornász mutatta meg az érdeklődőknek, hogyan kell és lehet a gépeket használni.