2019. március 5., 13:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Március 22-én, pénteken adják át a forgalomnak a Vasúti villasor melletti vásárlói és P+R parkolót, ezzel befejeződik a Vasúti villasori csomópont felújításának idénre tervezett része.

A projekt november közepén kezdődött a Vasúti villasor egy szakaszának felújításával. A munkálatok mintegy két hónapig tartottak, az autósok január közepén vehették birtokba a 11-es úttól az Attila utcáig tartó felújított szakaszt, mellyel lezárult a beruházás első üteme. A felújításhoz a PM_ONKORMUT_2016/21 pályázat nyújtott lehetőséget – ennek a támogatásnak köszönhetően újultak meg 2017-ben a Móricz, a Bimbó és Barackvirág utcák.

Ezután következett a Spar üzletház melletti vásárlói és P+R parkoló felújítása, ahol jelenleg az utolsó simítások zajlanak: útburkolati jelek festése, aszfaltozás, táblák kihelyezése, közvilágítás próbaüzeme, takarítás. A kivitelező Penta Kft. tájékoztatása szerint március 22-én véglegesen átadják a forgalomnak a felújított vásárlói és P+R parkolót, és levonulnak a területről.

A vásárlói parkolónál elhelyezett sorompó működtetéséhez a parkolási rendelet módosítása is szükséges, illetve a vásárlói véleményeket, észrevételeket is szeretné az önkormányzat figyelembe venni, ezért a fizetős rendszer teljes üzembe helyezése május elején várható. Addig nyitott módban működik, tehát ingyenesen használható.