2022. április 22., 14:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Április 21-től kapható a Ferenczy Múzeumi Centrum Édeni Édességek Boltjával közös, első gasztroart alkotása.  A Ferenczy édes álma egy sűrű, krémes, házi forró csokoládé tejszínhabfelhővel, vörös meggy- és kurkumapúderrel a tetején.

Az ital eredetileg a 70 éves Ferenczy Múzeumi Centrum születésnapjára készült, először FMC70 néven, majd egy közösségi játékban számos kreatív ötletből a múzeum csapata a Ferenczy édes álmát választotta. Ferenczy Károly így nemcsak a Ferenczy Múzeumi Centrum névadója, hanem ennek az izgalmas ízvilágú forró csokinak is.

Az alkotás összetevői: kakaómassza, kakaópor, tejszínhab, kakaóvaj, víz, meggy, kurkuma, cukor, chili, vanília, tejszín, tej

Borítókép és fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum