2022. január 21., 13:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Központi írásbeli felvételi vizsgák lesznek január 22-én (szombaton) több szentendrei iskolában. Az iskolák környékén torlódásra, parkolási nehézségekre kell számítani.

A tanév rendje szerint a központi írásbeli vizsgákat a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra egységesen 2022. január 22-én 10:00 órától, a pótló írásbeli vizsgát 2022. január 27-én 14:00 órától rendezik.
A szóbeli vizsgákat az írásbeli vizsgák lebonyolítása után, 2022. február 22 és március 11. között tartják.

A felvételiző, 4., 6. és 8. osztályos diákok az előzetesen megjelölt intézményben írják a matematika és magyar feladatlapokat. Szentendrén öt középiskolában bonyolítják a középiskolai felvételiket – ezek környékén megnövekedett forgalomra, torlódásra, parkolóhely-hiányra kell számítani, különös tekintettel a kezdő (10:00 óra) és a vizsgák vége (12:00) körüli időpontokban.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a belvárosi iskolák környékén az Áprily Lajos tér, Bükkös-part, Kanonok utca által határolt terület a legproblémásabb, ezért, kérjük a vizsgára érkezőket, hogy parkoláshoz és várakozáshoz a könyvtár melletti Dobozi utcai parkolót vagy a Castrum Center 11-es út melletti parkolóját vegyék igénybe, illetve csak kijelölt parkolóhelyeken várakozzanak. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Móricz Zsigmond Gimnázium előtti, Kálvária úti járdán a parkolás tilos! Az iskola a parkolást a Pipacs utcában, illetve a Pipacs utca felől nyíló nagykapu megnyitásával a gimnázium udvarán biztosítja.

A felvételi eljárást bonyolító intézmények egymástól eltérő járványügyi beléptetési szabályokkal élhetnek. Ezekről kérjük tájékozódjanak az intézmények honlapján.

Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Iskola és Gimnázium
Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola
Ferences Gimnázium
Szentendrei Református Gimnázium
Móricz Zsigmond Gimnázium

Sok sikert kívánunk a felvételiző diákoknak.