2023. február 17., 16:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Február 18-án, szombaton a Tourinform Iroda és a Szentendrei Teátrum szervezésében farsangi program lesz a piacon. A Rakd Össze Magad kézműves közösség maszkkészítésre várja a gyerekeket, a Bab Társulat vásári komédiásai medvetáncoltatásra, Konc Vitéz és Cibere Vajda csapata játékos kötélhúzásra hívja a közönséget. És nem mellesleg: a Tavaszi Fesztivál során Szentendrén látható produkciókat is megismerhetjük.

A XXI. századba átültetett népi hagyományok mellett a Teátrum, a Tavaszi Fesztivál programjainak promóciójával is várja a kíváncsi és kultúrára nyitott piacozókat asztalánál, jegyvásárlási lehetőséggel és a Szamos Marcipán apró ajándékával.

A téli, kicsit csendesebb hónapok után, három hétig szóló és duó színházi produkciók és zenei programok érkeznek a városba március 17-től.  Nagy Sándor a Játékszínben nemrégen bemutatott Teltház című darabbal, Thuróczy Szabolcs Bödőcs Tibor kocsmaáriájával, Pokorny Lia Liaison című stand up estjével, Markó-Valentyik Anna felnőtteknek szóló bábjátékával várható. A duók közül rögtön a nyitó estén, Rost Andrea világhírű opera díva és Lukács Miklós cimbalomművész különleges zenei találkozójára kerül sor, majd Bálint András és Jordán Tamás beszélgetéséből felsejlik egy különleges barátság története. Közkívánatra Falusi Mariann és Sárik Péter népszerű Jazzkívánságműsora is látható lesz, éppen úgy ahogyan Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal a Dunakanyar. A gyerekekről sem feledkeznek meg a szervezők, hiszen a Fitos Dezső Társulat Láda titka és a No megállj csak Kancsil! című előadások nekik szólnak.

Érdemes tehát felkeresni február 18-án, szombaton a Szentendrei Piacot a Bükkös patak partján.

Részletes program:

9:15-                          „Fotót egy rózsáért” villámakció a Szentendre Barátai Egyesület szervezésében a Házasság Hetében
9:30-                          Rakd össze magad közösség kézműves foglalkozása gyerekeknek
9:30-                          Jegyárusítás a Szentendrei Tavaszi Fesztivál programjaira
10:15                          Farsangi medvetáncoltatás a Bab Társulattal
10:45                         Konc Vitéz és Cibere Vajda csapatainak játékos kötélhúzása csapatokban a Bab Társulattal
11:15                          A „malac metamorfózisa” a Bab Társulattal

További információ: iranyszentendre.hu

Szöveg: Szentendrei Teátrum, Tourinform Iroda
Borítókép forrása: Szentendrei Vásártér, Facebook