2024. február 28., 16:12

Március 4-5-én a Városi Szolgáltató a város több pontján végez faápolási munkálatokat. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy kedden útlezárás lesz napközben a Csapás utca elején, a Füzespark 11 környékén és a Csóka utcában a Tyúkos dűlő és a Berek utca között. 

A városban elszórtan találhatóak balesetveszélyes fák, ezek rendszeres vizsgálatával, megfelelő ápolásukkal, és szükség esetén kivágásukkal a lakók biztonságát óvja az önkormányzat. Február utolsó napján a Városi Szolgáltató megkezdi a balesetveszélyes fák gondozását, eltávolítását.

Az Ady Endre úton a SPAR-ral szemben lévő hatalmas szürke nyár például teljesen elszáradt, a 11-es utat és az alatta futó kerékpárutat is veszélyezteti. A fát hétfőn (március 4-én) távolítják el. A munkálatok ideje alatt ezért várhatóan ideiglenesen lezárják a kerékpárutat.

Az alábbi táblázatban feltüntetett többi munkát kedden (március 5-én) végzi a VSZ. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy kedden útlezárás lesz napközben a Csapás utca elején, a Füzespark 11 környékén és a Csóka utcában a Tyúkos dűlő és a Berek utca között. Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

A faápolást szakemberek végzik, a törzsön belüli odvasodás, korhadás felderítésére, méretének meghatározásához FAKOPP 3D műszeres mérést végeznek. A műszeres favizsgálat lehetővé teszi a fák törzsében, vázágaiban lévő horhadások, üregek felderítését. A mérés eredményeit elemezve döntenek a szükséges kezelésről, vagy a kivágásról.

A márciusi faápolási munkák részletes táblázata – felnagyításához kattintson a képre!