2016. február 18., 14:57

Sorozatunkban az egyéni körzetekben megválasztott képviselőket kértük meg, hogy számoljanak be a megválasztásuk óta eltelt egy év távlatában a tevékenységükről, a körzetükben történt fejlesztésekről, a közeljövő terveiről.

7. körzet: Tolonics Gyula

Milyen változások történtek körzetében az elmúlt egy év alatt?

Körzetem alapvetően három részre osztható: a Vasvári Pál utcától a Nap utcáig, a Nap utcától az Egres útig és az Egres úttól a Barackos útig tartó részekre. Megválasztásom után is e felosztás szerint határoztam meg a feladatokat. Két neuralgikus pontot láttam: az egyik a Nap utca, a másik pedig a Pipiske-Őszapó-Galamb-Fürj utcák által határolt terület. Mindkét részen az utak katasztrofális állapotban voltak, évek óta csak murvafeltöltéssel, kátyúzással orvosolták a problémát, pedig nagy forgalmú utakról van szó. Ráadásul a Pipiske utcában a vízelvezetés sem megoldott, nagyobb esőzéseknél a víz elönti az ingatlanokat.

Nagy öröm volt számomra, hogy 2015 első félévében sikerült a Nap utcát megfelelő áron és minőségben – vízelvezetéssel, járdával – rendbe hozni. Emellett javult még két kapcsolódó utca állapota is: a Pataksor utca burkolata 1+1 pályázat keretében, tehát lakossági és önkormányzati összefogással újult meg, a Fény utcában pedig járdát építettünk. Ezen kívül az egész körzetben megfelelő ütemben és minőségben megtörtént az útkarbantartás, a kátyúzás.

Melyek a legfontosabb további teendők a körzetben?

A másik neuralgikus pont, tehát az Őszapó-Pipiske-Galamb-Fürj utcák felújítása, amit szeretnék minél hamarabb megoldani. Ennek első lépéseként már a tél beállta előtt makadámtechnikával stabilizáltuk a Pipiske utca felületét, hogy megakadályozzuk a víz okozta további eróziót. Ígéretet kaptam a csapadékvíz végleges és megfelelő minőségben való elvezetésére a Pipiske utcában, s bízom benne, hogy ennek elkészülte után még idén új útburkolatot kapnak a környező utcák.

További fontos feladat még a Törökvölgyi út alján, a patakhídnál lévő mélyedésben kialakuló víz elvezetése, melynek műszaki megoldását még keressük. Bízom abban is, hogy a körzet többi földútjának minőségét is javítani tudjuk valamilyen formában, pl. az 1+ 1-es pályázat keretében.

A nagy örömünkre megépült Egres úti óvoda jobb megközelítését forgalmirend-változtatás és útjavítások segítik majd.

Elégedett az elért eredménnyel?

Megválasztásom óta a legfontosabb feladatomnak a Nap utca környékének rendezését tartottam, ami végre megvalósult, úgyhogy e terület fejlődésével elégedett vagyok. Bízom benne, hogy az önkormányzati adósságkonszolidáció eredményeképpen javuló gazdasági körülmények lehetővé tesznek hasonló fejlesztéseket, nemcsak a körzetemben, hanem a város többi részén is. Úgy gondolom, hogy a zöldterületek ápolásában, a virágosításban, a köztisztaság terén látványos fejlődést értünk el az elmúlt időszakban.

Fontosnak tartom, hogy a tavaly megjelent városi házirend minden városlakóhoz eljusson, megismerjék a tartalmát, hogy ezáltal a városvezetés és a lakók közösen tudjanak tenni azért, hogy Szentendre még tisztább, élhetőbb város legyen.

« 2023. november » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
sze 29

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 29

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.