2022. december 14., 10:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2022. december 22-től 2023. január 6-ig az építésügyi, az építésfelügyeleti és az örökségvédelmi hatóság ügyintézése szünetel. Az igazgatási szünet időtartama a hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe nem számít bele. Az ügyfelek a kérlemeiket ÉTDR-ben és egyéb elektronikus úton benyújthatják, azonban az ügyintézésük január 9-én kezdődik.

A kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről szóló kormányrendelet alapján 2022. december 22-től 2023. január 6-ig szünetel a hatósági ügyintézés és az ügyfélfogadás. A 2022. december 21. napján folyamatban lévő eljárásokban az ügyintézési határidő megszakad, amely az igazgatási szünet letelte után számítható tovább. Az igazgatási szünet időtartama alatt a használatbavétel tudomásulvételére, ellenőrzött bejelentés vagy örökségvédelmi bejelentés alapján történő tevékenységre vonatkozó, a hatóság hallgatásán alapuló szerzett jogok nem állnak be, a benyújtott engedélyezési és bejelentési eljárásokban az eljárás megindul, de az ügyintézési határidő csak 2023. január 7. napjától számítható.

 

Budapest, 2022. december 9.

Építési és Közlekedési Minisztérium
Településrendezésért és Építéshatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság
Építéshatósági Főosztály

Részletes tájékoztatás: https://www.e-epites.hu/hirek/tajekoztato-etdr-felhasznaloknak

2020. március 1. napjától az építésügyi igazgatási feladatokat a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya látja el.
Cím: 2000 Szentendre, Városház tér 4. illetve 2000 Szentendre, Városház tér 3. II.