2013. április 29., 11:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tisztelt Civil Egyesületek, Kedves Barátaink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. május 3. és szeptember 29. között a Szentendre és Térsége TDM Szervezet támogatásával ismét megrendezésre kerül a Dumtsa Korzó – Kulturális és Kulináris Fesztiválsorozat Szentendrén.

A 2012. évi Dumtsa Korzó tapasztalatai alapján a fesztivál idén is szeretné felvállalni az „agora” vagy „fórum” szerepet, ahol a látogatók régi barátokkal futhatnak össze és új ismeretségeket köthetnek. Úgy tekintünk a köztérre, mintha az nem csak sétáló/vásárló utca, hanem egyben családi terasz, vagy inkább óriási méretű, nyitott nappali lenne; ahol bárki kényelmesen üldögélhet, beszélgethet anélkül, hogy bármit fogyasztana vagy vásárolna, de ha mégis úgy adódna kedve, akkor megfizethető áron ebédelhet vagy vacsorázhat. A gyermekek részére külön programokkal készülünk, mialatt az utcai színpadokon élő zene szól, vagy tánc és egyéb művészeti produkciók láthatók. A standokon jelen lesznek a helyi és környékbeli képző- és iparművészek, kézművesek, helyi élelmiszer termelők, akiknek a részvétel bemutatkozási, értékesítési lehetőséget kínál. És természetesen idén, csakúgy mint tavaly, a „Tedd le a névjegyed” akció keretében, bárki bemutatkozási lehetőséget kaphat, aki tehetséget érez magában – ehhez nem kell mást tennie, mint jelentkeznie.

Kiemelt célunk, hogy az idei Dumtsa Korzó minél szélesebb körű civil összefogásban valósuljon meg, ezért szeretnénk bevonni a tavalyi résztvevőkön túl minél több helyi civil szervezetet az idén. Sőt minden olyan magánembert is, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy részt vállaljon az előkészítési és szervezési munkálatokban.

Ezért civil találkozót szervezünk 2013. május 2-án este 18:30 órától a Művész Étterembe, hogy röviden bemutathassuk az idei rendezvényünk tervezett tematikáját az érdeklődők számára.

Ezt követően egy közös ötletbörzére és kerekasztal beszélgetésre invitálunk mindenkit, amely keretében szeretnénk, ha közösen kialakíthatnánk a szóba jöhető együttműködési lehetőségeket, és a minél színvonalasabb idei programsorozat elérése érdekében megosztanák egymással ötleteinket, tapasztalatainkat.

Mivel a tematika keretében külön Civil hétvége megtartását is tervezzük, nagyon megköszönnék, ha minél többen megtisztelnétek bennünket részvételetekkel.

Várunk mindenkit szeretettel.