2011. január 19., 19:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 13 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egy hete kezdték meg a Szakorvosi Rendelő Intézet Bükkös part felőli épületrészeinek bontását. Jelenleg a legnagyobb feladatot a munkaterületen felhalmozódott sitt elhordása jelenti. Ezt követi a pince betonszerkezetének kialakítása, majd a mélygarázs építés. A meghagyott Kanonok utca felőli főépület új nyílászárókat és hőszigetelést kap. A munkálatok egyelőre rendben, minden különösebb fennakadás nélkül zajlanak ? mondta a helyszínen Pap Gergely másod építésvezető.
A tervek szerint 1152 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő, elöregedett 836 négyzetméteres telephelyet is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással – mint egynapos sebészet, gasztroenterológiai laboratórium, nappali kórház, elektro-fiziológia, panoráma röntgen és allergológia ? bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik. Az átalakítási munkálatok koordinálásáért a Pro Szentendre Kft. felel.
Az átépítés miatt az alábbi szakrendeléseket a Paprikabíró u. 21. sz. alatt lévő, korábbi nevén Provincia emeltszintű Idősek Otthona épületébe helyezték át: Belgyógyászat, Kardiológia, Szemészet, Laboratórium, Fül-orr-gége, Nőgyógyászat, Mammográfia, Urológia, Neurológia, Bőrgyógyászat, Terhesszakrendelés. Az új helyen a szakrendelésekhez a bejárat a nagy parkoló felől lesz megnyitva. Az alábbi szakrendelések a régi Szakorvosi Rendelőbe (2000 Szentendre, Bükköspart 36.) költöznek át: Sebészet, Röntgen, Ultrahang. Amennyiben sürgős esetben a Rendelőintézetet telefonon kívánják elérni, a szokásos vonalas telefonszámok mellett az alábbi számot is hívhatják: 06/20/225-4171.
A rendelőintézet felújításának időtartama alatt a munkaterület magában foglalja a Kanonok utcában a rendelő előtti járdát, a Bükkös parton pedig a rendelő előtti járdaszakaszt és az úttestet teljes szélességben. Fentiek miatt a felújítás időtartama alatt a következő forgalmi korlátozások, változások lépnek érvénybe: A Bükkös part a Bajcsy Zsilinszky út felől zsákutcává alakul, a forgalom a Bajcsy Zsilinszky út ? Kanonok utca útvonalon közlekedhet. A Kanonok utcában a meglévő parkolóhelyek továbbra is használhatóak, a parkoló autókat az építkezést lehatároló tömör palánk-kerítés védi. A gyalogosforgalom a túloldalon haladhat. A Bükkös parton a rendelőintézet előtti teljes járda- és útszakasz lezárásra kerül, a Bükkös part a Bajcsy Zsilinszky úttól zsákutca funkciót kap. A járműforgalom a Szent András Óvoda előtti parkolóig tud behajtani, itt a két utolsó parkolóhely szabadon hagyásával biztosítják a megfordulás lehetőségét. Az építkezés előtti területen ezen az útszakaszon a gyalogos forgalom sem megengedett, a gyalogosok a Bükkös part túloldalán közlekedhetnek. Ide a Bükkös part elején, illetve a Kanonok utcánál lévő, Bükkös patak feletti hidakon mehetnek át. A Bükkös part lezárásával a 7,5 t-t meghaladó össztömegű járművek behajtása a 11-es útról nem megengedett, mivel a Bükkös part forgalomtól elzárt szakaszát kiváltó Bajcsy Zsilinszky úton levő korlátozás miatt azon az útvonalon nem közlekedhetnek. A 11-es úton erre előjelző tábla figyelmeztet. A Bükkös parton, a Kanonok utcánál lévő fahíd melletti két mozgáskorlátozott parkolóhely közül az egyik jelenlegi helyén marad, a másik parkolóhely a háziorvosi rendelő udvarára kerül, biztosítva ezzel a mozgásukban korlátozottak számára a szükséges parkolóhelyeket. A felsorolt változásokra minden esetben tábla figyelmeztet, és további magyarázó, útbaigazító leírásokat is elhelyezünk. A fenti, állandó jellegű módosításokon felül az építkezéssel összefüggésben további teherforgalom várható. Földmunkagépek, áruszállító teherautók, mixerkocsik akadályozhatják csekély mértékben a közlekedést, alkalmanként maximum néhány perces fennakadást okozva. Kérjük a felújítás alatt fokozott figyelemmel, a megváltozott forgalmi rend és a KRESZ szabályainak betartásával közlekedjenek!