2014. április 11., 11:55
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A felére csökkennek a VSz Zrt. épületének fenntartási költségei, köszönhetően a Concerto-program keretében nemrég átadott energiahatékonysági fejlesztésnek. A projekt további beruházással folytatódik a jövőben. 

Több energiahatékonysági fejlesztés is megvalósult Szentendrén a közelmúltban az európai uniós Concerto-programnak köszönhetően, melynek keretében teljesen megújult energetikailag a Püspökmajor-lakótelepi óvoda, illetve épült meg az ÉMI Nonprofit Kft. építőipari tudásközpontja. A program harmadik lépéseként pedig korszerűsítésen esett át a Városi Szolgáltató Zrt. épülete is, mely a beruházásnak köszönhetően a mostani költségeinek a felét tudja megspórolni.

A közelmúltban átadott energiahatékonysági fejlesztés során új nyílászárókat, tizennégy centiméteres hőszigetelő réteget, valamint hibrid- és napelemeket kapott az épület. Mindemellett egy biomassza- és faelgázosító berendezést is, amely egyaránt termel elektromos áramot és meleg vizet is.

Hadházy Sándor, a térség országgyűlési képviselője az átadón kifejtette, hogy a kormányzatnak szorgalmaznia kell az ehhez hasonló energiahatékonysági fejlesztéseket, amelyeket eredményesen egészítenek ki a rezsicsökkentés során kivívott alacsonyabb energiaárak.

Kroó József, a VSz Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a fejlesztéssel nemcsak a szolgáltató cég, hanem Szentendre is gazdagodott, majd Dietz Ferenc polgármester megköszönte a VSz Zrt. dolgozóinak munkáját.

A Concerto-program ezzel nem ért véget Szentendrén, hiszen a projekt következő fázisában a Hamvas Béla utca 2-10. szám alatti társasház korszerűsítése zajlik majd.

[fbphotos id=747886025245615]

Forrás: infoszentendre.hu