2022. június 24., 11:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Premierrel, a Minyonok: Gru színre lép című film bemutatójával nyit újra a P’Art Mozi április végén bezárt nagyterme. A Bódy termet egy nagyobb esőzés okozta tetőrongálódás miatt kellett ideiglenesen bezárni. A helyreállítás költségeit a város fedezte, a munka a terveknek megfelelően, június végére elkészült.

Április végén egy nagyobb esőzés hatására olyan mértékben ázott be és rongálódott meg a mozi nagyterme feletti tetőrész, illetve az álmennyezet, hogy a Bódy termet ideiglenesen be kellett zárni, az oda tervezett vetítéseket pedig a kisterembe (Várkonyi terem) áttenni.

A P’Art Mozi 2005-ben civil kezdeményezésre, állami és önkormányzati támogatással jött létre. Szentendre különleges atmoszférájú művészmoziját a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. üzemelteti, a mozi nagyobb, jobban felszerelt helyiségét Bódy Gáborról, a kistermet Várkonyi Zoltánról nevezték el.

Az április végi beázásból származó károk mértékére akkor derült fény, amikor a kárelhárítást megelőző feltárás alkalmából megbontották a tetőt. Kiderült, hogy a beázott tető szerkezeti károkat szenvedett, a faszerkezet gerendái korhadni kezdtek. Az ezekre felfüggesztett álmennyezetet le kellett bontani és egészében kellett kicserélni.

A kárelhárítás és felújítás költségeit – bruttó 8.734.090 Ft értékben – az önkormányzat vállalta magára. A kivitelező a legkedvezőbb ajánlatot adó Hő-stopp Mester Kft. lett – ez a cég végezte tavaly a Vasvári óvoda tetőcseréjét is. A munka a bontást követően a tetőszerkezet megerősítésével, a bitumenes lemezek javításával folytatódott. 170 nm-en szigetelték a tetőt és mintegy  83 nm nagyságú álmennyezetet cseréltek újra. Hogy mielőbb visszaadhassák a mozi nagytermét a közönségnek, a kivitelező a szerződés aláírása napján megkezdte a munkát.

A június 24-én tartott műszaki átadás-átvétel után egy nagytakarítás következik, majd a tervek szerint július első napjaitól újra teljes üzemben működik a P’Art Mozi.

A mozi programjairól ITT lehet olvasni.

(FOTÓ: Bellai László)