2019. szeptember 27., 14:12
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb fitneszpark átadására került sor szeptember 26-án délután. A Pap-szigeti híd melletti területen augusztus közepén kezdődött el a kivitelezés, melynek során hét eszközt telepítettek eséscsillapító  gumiburkolattal, illetve elhelyeztek két padot és egy kerékpártárolót is. 

Verseghi-Nagy Miklós polgármester az átadón elmondta, hogy az önkormányzat szeretne a sportos, aktív életmódhoz hozzájárulni, hiszen a fitneszparkot bárki, bármikor használhatja. Megköszönte Pintér Ádám képviselőnek, hogy tolmácsolta a lakók igényét a városvezetés felé, és kívánta, hogy használja egészséggel mindenki – fiatalok és idősebbek egyaránt – a parkot. A projekt önkormányzati forrásból – 6,7 millió Ft-ból – valósult meg. Kivitelező a Happy Jump Bt.

Városunkban 2014-ben létesült az első fitneszpark a Püspökmajor-lakótelepen, 2015-ben a Czóbel parkba telepítettek kültéri street workout eszközöket, idén szeptemberben a Postás strand területén épült hat elemből álló fitneszpark. Hamarosan elkészül a Füzesparkban is az öt elemből álló fitneszpark, illetve Pannónia-telepen, az Ericsson játszótéren két eszközt telepítenek.