2019. október 2., 10:57

Szeretettel várják a füzesparki lakosokat és minden érdeklődőt a Füzesparkban létesült új fitneszpark átadására október 5-én, szombaton 15 órakor.

A fitneszpark Zakar Ágnes önkormányzati képviselő kezdeményezésére és lakossági kérésre létesült. A Szentendre és Vidéke Praxisközösség VEKOP 7.2.3.-17-2017-00005 pályázati támogatásából, Gerőcs Katalin projektvezető közreműködésével öt kültéri eszközt telepítettek a lakótelep közepén lévő parkba, a játszótér közelébe, a 6. fitneszeszköz pedig Makrai Ferenc lakó, sportember kezdeményezésére, az önkormányzat finanszírozásában létesült. A park megépülésével dr. Hasitz Ágnes és dr. Gombás Katalin praxisközösséghez tartozó háziorvosi körzeteinek lakossága számára is megnyílik a lehetőség a rendszeres mozgás napirendbe iktatására az egészségesebb életmód érdekében.

A most elkészült park városunk negyedik fitneszparkja. Az első 2014-ben épült a Püspökmajor-lakótelepen. 2015-ben családbarát pihenőhely épült a Czóbel parkban, melynek részeként street workout eszközöket is telepítettek. 2019 szeptemberében a Postás strand területén létesült fitneszpark hat eszközzel. Ezzel majdnem egyidőben készült el a füzesparki, és még idén ősszel átadják a Pap-szigeti bejárónál az újabb fitneszparkot hét eszközzel. Idén nyáron Pannónia-telepen, a Honvéd utcai játszótérre is telepítettek két sporteszközt.