2014. február 1., 10:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ideje tisztába tenni a dolgokat! Az uszodára szüksége volt Szentendre városának ezt minden képviselő és a helyi lakosság is elismeri! A történet pontról pontra:

Az uszoda építtetője a Quali-Team Consult Kft. annak idején csak úgy kapott banki hitelt, ha az önkormányzat kezességet vállal a cég mögött. Az uszoda felépült, ám a válság, mint számos magyar család esetében beleszólt a kezdeti tervekbe. A cég csőd közeli helyzetbe került így nem tudta finanszírozni a működtetést és banki kötelezettségeinek sem tudott eleget tenni, így az uszoda üzemeltetése veszélybe került. Ezt a helyzetet kétféleképpen lehetett megoldani.

Az egyik lehetőség, hogy bezárjuk az uszodát és ezzel megfosztunk több, mint 100.000 ezer helyi és környékbeli gyermeket az ingyenes úszásoktatástól, utcára kerülnek a sportegyesületeink és elvesszük 50 családtól a megélhetését jelentő munkahelyet. A másik lehetőség, hogy megvásároljuk a Quali-Team Consult Kft tulajdoni részét és így 100%-os befolyást szerzünk az uszoda fölött, az üzemeltetést pedig átveszi a város. Gyermekeink és a lakosság érdekében az utóbbi megoldást választottuk.

Miután az építtető cég a mai napig csőd közeli állapotban van, ezért az önkormányzat decemberben a jelenlegi információk és a jogi, pénzügyi szakvélemények alapján úgy döntött, hogy nem áldoz további milliókat per indítására.

Így tehát szó sincs adósság-elengedésről, de a konkrét jogi helyzetben a behajtásra nincs esély. Az ügy kapcsán vizsgálat indult így a hivatalos hatósági eljárások eredményének ismeretében és azokhoz igazodóan kívánjuk az esetleg felmerülő szükséges lépéseket megtenni.

Szeretném, ha ezek után világosan látná mindenki, hogy az uszoda a szentendreieknek és a szentendreiekért épült a város pedig vállalta ennek terheit.

Dr. Dietz Ferenc – Szentendre Város polgármestere