2011. április 2., 21:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 13 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Több mint egymilliárd forint összköltségű beruházás eredményeként újul meg Szentendre belvárosa
Dietz Ferenc polgármester felszedi az első követ a Fő téren

Április 2-án lufik égbeeresztésével, szabadtéri grillezéssel és Vujicsics koncerttel együtt búcsúztatták régi Fő terüket a szentendreiek. A most kezdődő városközpont-rehabilitáció célja, hogy Szentendre legkedveltebb helyei, terei még élhetőbbé, szebbé válhassanak – hangsúlyozta Dr. Dietz Ferenc polgármester, amikor szimbolikusan felszedte a Fő tér régi burkolatának első kövét.

A Fő tér búcsúztató ünnepség azért került megrendezésre, hogy a szentendreiek együtt indíthassák útnak az egész város lakossága számára kiemelten fontos beruházást. Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a hagyományos alapkőletétel helyett ?alapkőfelvétellel? kezdi meg a projektet. Szentendre város díszpolgárai emlékül haza is vihettek egy-egy részletet a régi burkolatból. A település különleges, délies hangulatát Fő tere, kis belvárosi utcái, régi műemléképületei adják. A közel több mint egy milliárd forintos uniós támogatásból megvalósuló beruházás eredményeként a belvárosi közterületek új burkolatai azon túl, hogy esztétikusak, gyalogosbarátok is lesznek, a régi épületek funkciójához és múltjához méltó külsőt kapnak.

A városközpont-rehabilitáció fontos lépés ahhoz, hogy a jövőben mind a helyiek, mind a turisták számára egy élhetőbb szentendrei belváros kerüljön kialakításra, a jelenleginél gazdagabb szolgáltatáskínálattal.  A most induló beruházás célja a szentendrei városfejlesztéseket magában foglaló 1000év+ program részeként a minőségi élet lehetőségeinek megteremtése, a város sajátos, barátságos és különleges hangulatát megőrző városi környezet biztosításával. Ez egy új lépés a jövő Szentendréje felé ? mondta el Dr. Dietz Ferenc polgármester. Ezt szimbolizálja az is, hogy a szentendreiek egy ládába gyűjtik a jövő generációi számára megfogalmazott üzeneteiket, amely a beruházás alatt a föld mélyére kerül.

A rendezvény több száz lufi égbeeresztésével és a Vujicsics együttes koncertjével ért véget. A szentendreiek vendégül látásáról  a megújulás előtt álló Fő tér éttermei, kávézói közösen gondoskodtak, szabadtéri grillezéssel, finom édességekkel, enni-innivalóval fogadták az embereket.

Lufikkal búcsúztatták a Fő teret

Vujicsics együttes szórakoztatta a közönséget