2013. március 20., 16:09
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ezt a bármely korosztály által végezhető vitalizáló hatású tornát meridián tornának hívják, mert az emberi testben felismert meridiánokra hat, így fejti ki jótékony hatását.

Ami fontos: a részvétel mindenki számára ingyenes!

Mostantól Szentendrén is elérhető és gyakorolható.

Helyszín és időpont: márciustól a Forma Stúdióban a Pismány ABC-nél heti egy alkalommal.

A szervezés még folyik, tehát pontos időpontokkal később tudunk szolgálni.

Ha sikere lesz kezdeményezésünknek, úgy további helyszíneken is szervezünk meridián tornát (pl. a Püspökmajor lakótelepen ).

Helyszínek

1.) Forma Stúdió (Pismány CBA mellett)

2.) Európa Fitnesz Klub  (A Radnóti és Fehérvíz utca között, a volt ÁFÉSZ bolt)

 

A meridián tornáról:

 

3-1-2 meridián torna az emberi szervezet számára egészséget, természetes harmóniát és egyensúlyt teremtő lehetőséget biztosít. Célja az egészségmegőrzés, az egészségi állapot javítása, az öngyógyulás elősegítése, tudatos erősítése.

 

Dr. Zhu Zong-Xiang professzor (Institute of Biophysics, Chines Academy of Sciences and Beijing Acupuncture Meridian Research Center)30 év kutatásával és tapasztalatával Kínában fejlesztette ki az emberi szervezetet erősítő és gyógyító terápiáját.

 

Hazájában állami szinten preferálják a tornagyakorlatot. Céljuk az állami egészségügyi finanszírozás költségének csökkentése és az egészségesebb társadalom megszilárdítása.

Zhu professzor nemzetközi szinten publikál, előadásokat tart és így népszerűsíti felfedezését.

 

A torna nemzetközi védjegy alatt áll és a magyarországi hivatalos terjesztését Dr. Eőry Ajándok orvos természetgyógyász képviseli.

 

A torna mottója: „Élj 100 évet egészségesen!”

torna2

Zhu professzor,  Dr. Eőry Ajándok kínai orvoslást tanító orvos-természetgyógyász meghívására hazánkba is folyamatosan ellátogat már 10 éve. Szimpóziumokat, TV interjúkat és tanfolyamokon találkozhatott vele a magyar nagyközönség.

Több 10 millióan végzik világszerte a tudományosan bizonyított terápiát. Zhu professzor hivatalos kutatási eredményét több ezer esettanulmány fémjelezi.

 

Biztosan állítható, hogy a 3-1-2 meridiántorna a legegyszerűbb és legsokoldalúbb alternatív komplementer gyógymódok közzé sorolható.

 

Alapjaiban a kínai ősi gyógyászaton alapul (TCM – Tradicional Chinese Medicine). Egyszerű, mert csak pár lépésből áll: („3”) megnyomunk három akupresszúrás pontot a testünkön, („2”) rövid ideig két lábon állva térdhajlító gyakorlatot végzünk, majd azt követően („1”) hasi légzéssel zárjuk a tornát. Könnyű, mert nincs bonyolult mozgás, sokoldalú, mert bárki képes megcsinálni együtt vagy külün-külön a három gyakorlatsort, bárhol, bármikor! Ágyban fekve, széken ülve, is  hatékonyan alkalmazható.

 

torna3

A kiképzettoktatók ingyenesen tanítják a gyakorlatokat, amelyek rövid betanulás után otthon 15-20 perc alatt elvégezhetőek!

Akiknek köszönhetjük:

torna4

Dr. Eőry Ajándok kínai orvoslást tanító orvos-természetgyógyász szaktekintély, 25 éves kapcsolat és barátság jegyében bekapcsolódott a kínai akupunktúrás kísérletekbe és kutatásokba. Személye kiemelkedő szerepet játszik a hagyományos kínai orvoslás (TCM) elterjedésében hazánkban.

Sok titulust kapott már: szegények orvosaa magyar akupunktúra atyjacsodadoktorhajléktalanmentő, a fokhagymás doki

Pályafutása:

 

1996-tól foglalkozik a rákbetegek alternatív gyógyításának lehetőségével.
Jelenleg a Máltai Szeretetszolgálatnál háziorvos.

Kamaszkorától kutat, négy évtizede vizsgál ősi titkokat.
Műszerekkel mérte be a világon elsőként, 1969-ben az emberek, négy évre rá pedig a növények akupunktúrás pontjait.
Magyar Tudományos Akadémia Biofizikai Társaságának 23 éves korától tagja.
Az Akupunktúrás Munkacsoportot 1984-ben alakította meg, először hozott Európába kínai orvosokat gyógyítani.

Magyarországi hivatott terjesztője a meridián tornának.
Bővebben/Read more: Kínai Meridián Torna 3-1-2: Dr.Eőry Ajándok http://meridiantorna.blogspot.com/2011/02/dreory-ajandok.html#ixzz2KVlXYDiZ

 

Dr. Zhu Zong-Xiang professzor (a képen Dr. Eőry Ajándokkal)

Zhu professzor 1923-ban született.

Az 1950-es években Zhu professzor élettant tanított Peking Union Medical College Hospitalban. A meridiánok hivatalos kutatása Kínában 1973-ban kezdődött, amikor Csou En-laj hozzájárult, hogy a kínai tudósok tudományos bizonyítékot keressenek az akupunktúra hatásáról.

Zhu professzor csatlakozott az akupunktúrás meridián kutatócsoportjához amelyet a Kínai Tudományos Akadémia Biofizikai Intézete végzett. Ő és kollégái töltött több mint 10 éven át  kísérleteztek a modern tudományos eszközökkel.

Az 1980-as években, a kutatók sikeresen igazolták  a 14 meridián-vezetéket az emberi szervezetben biofizikai módszerekkel, amelyek meglepően azonosak a feljegyzett ókori klasszikus meridián ábrázolásokkal.

Zhu professzor később megalapította saját kutatási központját,  a pekingi Yanhuang Meridian Centert. Évtizedekkel ezelőtt megalkotta a Meridian 3-1-2 gyakorlatrendszert, és életcéljának tekinti a gyakorlatok elterjesztését!!!!

 

forrás: tesz2000