2020. szeptember 25., 13:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A szentendrei székhelyű Egészségfejlesztési Iroda létrehozását a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei sikeres pályázata tette lehetővé 2018-ban. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az iroda munkatársai két éve folyamatosan egészségmegőrző, prevenciós programokat kínálnak a járás 12 települése számára, összesen csaknem 100 ezer embert megszólítva ezzel.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei 87,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet a VEKOP 7.2.2.-17-2017-00005 azonosítószámú, „Egészségfejlesztési iroda létesítése a Szentendrei járásban„ címmel benyújtott pályázatával nyert el. A projekt zárórendezvényét 2020.09.25-én tartották a Dunaparti Művelődési Házban.

Az EFI programjai a lakosság számára ingyenesek, céljuk az egészséges életmód, az egészségtudatos magatartás elemeinek ismertetése a betegségek megelőzése érdekében. Tevékenységük kiterjed életmód- és étrendi tanácsadásokra, mozgásprogramok szervezésére, a lelki egészségközpont (LEK) pedig pszichológusok bevonásával a mentális egészség megőrzését segíti.

Az Egészségfejlesztési Iroda a Szentendrei Járásban csaknem 100 ezer embert ért el programjaival Budakalász, Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor és Tahitótfalu településen.

A projekt záró rendezvényén dr. Pázmány Annamária szakmai vezető, majd Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Dublinszki-Boda Péter, a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei igazgatója megköszönte dr. Pázmány Annamáriának és az iroda munkatársainak áldozatos munkáját.

Az EFI megvalósított szakmai programjairól dr. Pázmány Annamária számolt be. Elmondta: a lebonyolított programok száma 1300 felett van, a projekt indikátorait az elvárt szint felett teljesítették. Hangsúlyozta, hogy a lakosság szemléletformálását, az egészségtudatos szemlélet elterjesztését tekintik küldetésüknek. Minden korosztállyal foglalkoznak, de kiemelt célcsoportjuk a gyermekek, mert meggyőződésük, hogy a népesség egészségi állapota a nemzeti vagyon része – mondta az EFI szakmai vezetője, Szentendre Város Egészségügyi Intézményei volt igazgatója.

A Lelki Egészségközpont tevékenységéről Horváth Judit, a LEK vezetője, az EFI működéséről dr. Huszárné Kürti Éva irodavezető beszélt.

Az Egészségfejlesztési Iroda a projekt sikeres megvalósulási szakaszának zárultával a fenntartási időszakot már új helyszínen kezdi. 2020.09.16-tól Pócsmegyeren, változatlan tevékenységgel folytatja munkáját. Továbbra is a járás lakosainak kínálja programjait, amelyekről tájékoztatást a honlapjuk mellett Facebook-oldalukon találhatnak az érdeklődők.

Cím: Pócsmegyer, Ady Endre út 12.

Az EFI záró sajtóközleménye itt olvasható»»