2015. október 1., 09:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Édes Ünneppel és Búcsú Vigassággal zárjuk az idei Dumtsa Korzót október 2-4. között! Az utca 11 gasztro helye 15 féle csokoládés finomsággal készül, magyar csokoládékészítő manufaktúrák kínálják termékeiket a csokoládé szerszámoktól, bonbonoktól, pohárkrémektől és macaronoktól a csokiszökőkútig. A hétvége folyamán akár mindezek készítésébe is bepillanthatunk, és sok egyéb érdekességet is megtudhatunk a csokiról és a kakaókultúráról a kóstolókkal egybekötött előadások és egy “Habkönnyű sétán” során.

Ünnepe lesz ez két nap Szentendrén a gazdag és szép csokoládékultúrának – kisvárosi hangulatban! Mindemellett természetesen most sem hiányozhatnak a hagyományos vásár kiállítói, a gyerekprogramok, és a sokszínű zenei kínálat sem.

Íme a részletes program:


 
11996915_976602135735388_6172576662339724245_n

Október 2. péntek

12.00-21.00 Csokoládé – olvasnivaló a Dumtsa Korzó Faliújságon
12.00-21.00 Képző-, iparművészeti és kézműves vásár
12.00-21.00 Gyerekprogramok

Zenei kínálat

18.00-20.00  Dynamite Dudes duó
Pörgős zenék, ahol előnyben a rockabilly! Szilágyi Mihály- nagybőgő; Medve Balázs- szájharmonika, gitár, ének.

20.00-22.00 Roversong
A műsorban a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb amerikai és ír folk-, blues, country, gospel dalai valamint ismerős magyar dalok is felhangzanak hegedű, gitár-ének előadásban. Németh Viktor gitár-ének, Csenki Tibor hegedű

Október 3., szombat

12.00-21.00 EGYÉL CSOKISAT! a Korzó közepén – fiatal magyar csokoládékészítők alkotásai és receptjei. Helyszín: Édeni Édességek előtt. Vendégeink:

 • CSOKICSEL: Szekér Zsolték családi csokiműhelye, ahol hétköznapi tárgyak valósághű csokoládé másait készítik belga csokoládéból.  Szerszámok, csokoládé csavarok, csokoládé dugóhúzó, csokoládé kanál és sok egyéb valósághű csokoládé tárgy.
 • LADY LAVENDER: A fiatal Gulyás Gyöngyvér csokoládémanufaktúrája. Kreatív bonbonok és egy csodás gyümölcsös-csokoládés pohárkrém.
 • BOLKA CSOKOLÁDÉ: A fiatal Háfra Katalin macaron és csokoládémanufaktúrája. Kézműves macaronok, bonbonok
 • ÍNYENCHÁZ: Kovács Krisztina szentendrei főzőiskolája – csokiszökőkút finom falatokkal, házikeksz díszítése csokoládéval.
 • ÉDENI ÉDESSÉGEK: Szentendre csokiboltja. 2003-óta kínálja a világ legjobb táblás csokoládéit, több mint 80-féle kézműves bonbont, frissen pörkölt babkávékat, szálas teákat, házi forró csokoládét a Dumtsa utca legrégebbi házában. Tuladonosa Pelle Csilla. Amivel a Dumtsa Korzón jelen lesz: különleges trüffelözön.

10.00-20.00 Madagaszkári kóstoló a Csokiboltban

Madagaszkári kakaóbab és a belőle készült 45%, 70 % és 80%-os csokipasztillák a színen, magyarázattal, ingyenesen. Helyszín: Édeni Édességek Boltja.

11:00-15:00 NÉZD MEG! – Szamos csokoládé bemutató

Hüvelyes bonbon és csokitallér készítése élőben (ingyenes). Helyszín: Szamos Cukrászda emelete.

11.00-15.00 Képes csokoládétörténet (ingyenes). Helyszín: Szamos Cukrászda emelete.

14:30  KÓSTOLJ ÉS OKOSODJ! – Szántó Tibor csokoládé készítő mester kóstolós előadása.
A kakaókultúra alapjai. Kakaófajták és eredetük. Hogyan készül a csokoládé? A kóstolót színesíti szentendrei Bujdosó Orsolya is, aki dél-balatoni Bujdosó borokkal kapcsolódik pár tételhez.

Ár: 2700 Ft regisztráció ( név, program megjelölésével): edesszentendre@gmail.com. Helyszín: Művész Étterem udvara.

16.00 NÉZD MEG ! – Csokoládé című angol-amerikai romantikus vígjáték Juliette Binoche és Johnny Depp főszereplésével. Helyszín: P’Art Mozi kisterme.

11.00-21.00 Csokoládé – olvasnivaló a Dumtsa Korzó Faliújságon. Helyszín: Korzó hírdetőfal.

11.00-21.00  Látványszobrászat a Korzón Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművésszel
Városi rendezvényeken, fesztiválokon évek óta megszokott látvány a kissé rendhagyó, de nagyon népszerű, nem éppen utcai művészeti tevékenység. Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművész várja az érdeklődőket, akik megismerhetik a kőszobor faragás relytelmeit.

11.00-21.00 Képző-, iparművészeti és kézműves vásár

11.00-21.00 Gyerekprogramok

Zenei kínálat

15.00-16.00 Broders duó: A punk beütésű alternatív rockot játszó Létay testvérpár – a Kalap Kabát utcazene Fesztivál különdíjasai – szórakoztatják a Korzó sétálóit.

16.00-18.00   Borivan: Pörgős, szerethető utónyári, őszi zenei kavalkád Magyar Boritól és Mc Guacho (Tabares Iván)-tól.

18.00-20.00  Desenvoltura: A trió tagjai akusztikus formációban idézik meg a mediterrán életérzést és szabadságot koncertjükön. Saját számok, feldolgozások (flamenco, ska, punk, jazz stílusjegyek) főleg spanyol nyelven.

20.00-22.00  Tenderfoot Blues Unit trió: A  bluesban szvinges, funkys jegyekkel, egyedi énekhanggal, profi összhanggal teremt kiváló hangulatot.

Október 4., vasárnap

10.00-18.00 EGYÉL CSOKISAT! a Korzó közepén – fiatal magyar csokoládékészítők alkotásai és receptjei. Helyszín: Édeni Édességek előtt. Vendégeink:

 • FABRIC: A fiatal Szeleczky-Takács Viktória csokoládémanufaktúrája – kézműves, különleges csipketáblák + Viento táblás. Idén áprilisban 66%-os mexikói étcsokoládéja kakaóbab tuile-lel, bronzot nyert az Academy of Chocolate Awards világversenyen, citromos-fahéjas fehér csokoládéjával pedig 2 csillagot a Great Taste Awards-on. Viento nevű, csokoladenet.hu-val közös új csokoládéjával Szentendrén debütál.
 • LADY LAVENDER: A fiatal Gulyás Gyöngyvér csokoládémanufaktúrája. Kreatív bonbonok és egy csodás gyümölcsös-csokoládés pohárkrém.
 • BOLKA CSOKOLÁDÉ: A fiatal Háfra Katalin macaron és csokoládémanufaktúrája. Kézműves macaronok, bonbonok
 • ÍNYENCHÁZ: Kovács Krisztina szentendrei főzőiskolája – csokiszökőkút finom falatokkal, házikeksz díszítése csokoládéval.
 • ÉDENI ÉDESSÉGEK: Szentendre csokiboltja. 2003-óta kínálja a világ legjobb táblás csokoládéit, több mint 80-féle kézműves bonbont, frissen pörkölt babkávékat, szálas teákat, házi forró csokoládét a Dumtsa utca legrégebbi házában. Tuladonosa Pelle Csilla. Amivel a Dumtsa Korzón jelen lesz: különleges trüffelözön.

10.00-18.00 Madagaszkári kóstoló a Csokiboltban
Madagaszkári kakaóbab és a belőle készült 45%, 70 % és 80%-os csokipasztillák a színen, magyarázattal ingyenesen. Helyszín: Édeni Édességek Boltja.

14.30  Pelle Csilla (Édeni Édességek) interaktív kóstolója
A fekete csokoládé és társai. A kakaóbabtól a trüffelig. Jó kis betekintés a gazdag csokoládékultúrába. Ár: 2000 Ft regisztráció ( név, program megjelölésével) edesszentendre@gmail.com. Helyszín: Művész Étterem udvara.

16.00 Habkönnyű kalandok a belvárosban: -5 helyszín-5 sztori-5 finomság
A Szeresd Szentendrét Egyesület 49. sétája. A meglepetésekkel teli (!), kóstolós sétán régi és új helyekre látogatunk el, ahol a tulajdonosok és „finomságaik” mesélnek. Ár: 2000 Ft (gyerekeknek 1000 Ft) regisztráció ( név, program megjelölésével): edesszentendre@gmail.com. Találkozó helyszíne: Apor-híd ( Kossuth Lajos utca és Dumtsa Jenő utca találkozása ).

10.00-18.00 Csokoládé – olvasnivaló a Dumtsa Korzó Faliújságon. Helyszín: Korzó hírdetőfal.

10.00-18.00  Látványszobrászat a Korzón Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművésszel
Városi rendezvényeken, fesztiválokon évek óta megszokott látvány a kissé rendhagyó, de nagyon népszerű, nem éppen utcai művészeti tevékenység. Pistyur Imre Munkácsy-díjas szobrászművész várja az érdeklődőket, akik megismerhetik a kőszobor faragás rejtelmeit.

10.00-18.00 Képző-, iparművészeti és kézműves vásár

11.00 órától Közös főzés – Üstben főtt Székelykáposzta, csupros tejföllel és házi kemencében sült kenyérlángossal. Helyszín: Fröccsöntő előtti sátor.

19.15-19.35 Tűzzsonglőr előadás: Drávai Zója szóló előadása kápráztatja el a közönséget felejthetetlen tűztáncával.

10.00-18.00 Gyerekprogramok

Zenei kínálat:

17.00-19.00 Papa Dixi Band: Az öt fős csapat a dixieland, ragtime és tradicionális jazz műfaját képviselve vidám, szórakoztató és táncolható zenét játsziki!

Szombaton és vasárnap a Dumtsa Korzó üzletei és gasztrohelyei, csak ezen a két napon az alábbi finomságokkal készülnek!

 • SZAMOS MÚZEUM CUKRÁSZDA – Dumtsa Jenő utca 14. – Grillázslapocskák mandulanugáttal
 • ÉDENI ÉDESSÉGEK – Dumtsa Jenő utca 9. – Olívás fekete trüffel Pouchao olívaolajjal és sütőtökös-gyömbéres tej trüffel
 • MŰVÉSZ ÉTTEREM- Dumtsa Jenő utca 7. – Madagaszkári kakaóbabos pesto házi pirított brióssal
 • PALAPA – Dumtsa Jenő utca 14/a – Pulyka steak mole poblano: roston sült pulykamell, a maják titkát rejtő csokoládéból, ötven fajta fűszerből álló mártással és csokis- banános empanada: sült tésztabatyuk csokoládéval és banánnal töltve, mentás csoki öntettel
 • LOLA – Dumtsa Jenő utca 5. – Málnás csokoládé desszert: lisztmentes csokoládés piskóta málnazselével és 70%-OS csokoládé mousse-szal
 • DOROTHEA UTCABÁR – Dumtsa Jenő utca 6. előtt – Paleo Brownie, vörösboros – csokoládés kuglóf és csoki on the beach koktél
 • LA MOCCA – Dumtsa Jenő utca 13/a – Csokoládé-likőrös espresso
 • AKÁCOSKERT SÜTIBOLT – Péter-Pál utca 3. – Narancsos trüffeltorta
 • VITÉZ KÜRTÖS – Dumtsa Jenő utca 2. előtt – Csokoládécseppes kürtöskalács
 • SZITTYA PITA – Dumtsa Jenő utca 10. – Palacsinta fehércsokoládés citromos krémmel
 • PÓLÓBÁR – Dumtsa Jenő utca 11. – ÚJ pólók „édességes” grafikával (ne egyél, hanem vegyél fel)